eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/ VEKE/ Pajor Marcell

MÁV-blama, kétszer kellett kipótolni a szerelvényt, hogy végre célba érjen

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint a MÁV Start hetente több gépet is elveszít meghibásodás vagy baleset miatt.

Három mozdony kellett ahhoz, hogy célba érjen egy szerelvény Székesfehérvár környékén – írja a vezess.hu. Az esetről a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület számolt be Facebook-oldalán.

A VEKE szerint siralmas állapotban vannak a MÁV Start járművei és már meg sem lepődnek azon, ha történik egy ilyen eset. A fotó június 13-án készült Székesfehérvár előtt az 5-ös vonalon, ahol is ez a szép összeállítás egy "Bézé" mozdonyt pótolt.

A beszámoló szerint

  • az M41 + személykocsi vonat-összeállítás mozdonya, az M41 2118-as egészen Komáromtól Nagyigmándig bírta, tehát nagyjából 17 km-t tudott menni.
  • Ezután be kellett várnia a székesfehérvári M62 265 segélygépet, amivel 53 km megtétele után Mohánál megadta magát.
  • Végül jött szintén Székesfehérvárról a Remot Szergej M62 317, azzal végül célba értek.

A VEKE szerint a MÁV Start hetente átlagban 4-5 gépet veszít meghibásodás vagy baleset miatt, közülük átlagosan egy hosszú távon is kiesik. Ezek között a Bézétől a dízelgépeken át a villanygépekig mindenféle akad. "Ha ez sokáig így folytatódik, olyan helyzet is előállhat, hogy egyes vonalakon – főleg a dízeles vonalakat fenyegeti ez a helyzet – akár le is kell állítani a forgalmat járműhiány miatt" – írták.

Hozzátették, hogy a MÁV Start még tud bérelni villanymozdonyt, de dízeljármű nemigen akad. A nosztalgia gépek bevetése sem megoldás, mert ezek nem bírják már a napi üzemet: erre példa a Tisza-tó expresszel történő szerencsétlenkedés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×