eur:
387.83
usd:
370.04
bux:
55944.14
2023. október 3. kedd Helga
Kirándulók a Velencei-tónál, Gárdonyban 2021. január 17-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Vízminősítés a Velencei-tó strandjainál - itt vannak az eredmények

Megérkeztek az első vízminősítések a fürdőszezon kezdetén.

Tizenhárom strandot jelöl a Velencei-tónál a Nemzeti Népegészségügyi Központ Közegészségügyi Laboratóriumi és Módszertani Főosztályának fürdővíz minőségi térképe – írja a feol.

A térkép alapján május 22-én vették az utolsó mintákat a strandokon.

Ezek alapján a vízminőségi vizsgáltakon

  • kiváló minősítést kapott az Agárdi Park Strand Kemping, a Velence Korzó strandja, a velencei Tóbíró közi strand és a velencei Északi strand,
  • minősítést a Napsugár strand, a Sirály strand, a Pisztráng utcai strand, velencefürdői Tóparty Rendezvénystrand és a Keleti strand, a Velence Resort Spa strandja, a velencei Drótszamár strand
  • tűrhető besorolásban van a Tópart utcai strand, és a gárdonyi Tini strand

a legutóbbi vízminőségi vizsgálatok alapján.

A hatóság a fürdővizekből nem csak a fürdési idény megkezdése előtt, de a nyári szezon idején havonta vesz mintát, amelyben szennyvíz eredetű szennyezést jelző baktériumok (E. coli és Enterococcus) számát vizsgálják. E baktériumok mennyisége alapján kapnak minősítést a vízminták.

A Velencei-tóban már május vége óta rendszeresen fürödnek a látogatók. Az első tapasztalatok alapján elmondható: fürdésre, pancsolásra, úszásra egyaránt alkalmas és kellemes a víz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a MATE Szent István Biztonságpolitikai Központ vezetője
Kettős fronthatással küzd az OTP

Kettős fronthatással küzd az OTP

Több releváns hír érkezett az OTP szempontjából, ezeket mérlegelik ma reggel a befektetők. Egyik oldalról levették az ukránok a bankot a háborús szponzori listáról, valamint az EU-forrásokról szóló hír is pozitívan hatott. Eközben viszont a GFM önkéntes kamatplafonról szóló bejelentése, valamint az idei hiánycél felemelése inkább negatívnak tekinthető. A piaci reakció összességében pozitív volt, az OTP a régiós bankpapírokhoz képest jelentősen felülteljesít.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 3. 08:07
×
×
×
×