eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
esőő zápor zivatar időjárás esernyő
Nyitókép: Pixabay

Brutális mennyiségű eső esett Szombathelynél

Az elmúlt harminc év egyik legcsapadékosabb tavasza volt az idei, és a napfényes órák száma is jóval elmaradt a szokásostól a nyugati határszélen.

A vaol.hu podcastjában Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője elemezte az elmúlt három hónap időjárási paramétereit.

A szakember arról beszélt, hogy összesen 211 milliméter csapadék hullott a március-május közötti időszakban, ez mintegy 75 milliméterrel több az átlagosnál.

A napfényes órák száma viszont több mint hetvennel elmaradt a várttól. Jó hír ugyanakkor, hogy károkozó vihar nem érkezett Szombathely térségébe és jól feltöltődött vízzel a talaj.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Brutális béremelkedés Magyarországon, de így katasztrofális a helyzet

Brutális béremelkedés Magyarországon, de így katasztrofális a helyzet

Az EU-n belül Magyarországon nőttek a legnagyobb mértékben a munkaerőköltségek 2023 második negyedében az előző év azonos időszakához képest. A mutató egyik összetevőjénél, a béreknél is Magyarországon volt kimutatható a legnagyobb mértékű emelkedés, ami nem is csoda, hiszen az infláció mértéke is nálunk volt a legmagasabb az EU tagországai között a vizsgált időszakban. Ennek hatására pedig nem meglepő, hogy a reálkeresetek nagymértékben csökkennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 24. 08:35
×
×
×
×