eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
fotó: Fortepan - Adományozó/Donor: Semmelweis Egyetem Levéltára.
Nyitókép: Fortepan - Adományozó/Donor: Semmelweis Egyetem Levéltára.

Felháborító dolog történt a világhírű magyar tudós szobrával

Feltehetően az éjszaka folyamán valaki vagy valakik egyszerűen ledöntöttek Szent.Györgyi Albert szobrát Enyingen. Az eset miatt feljelentést tett Viplak Tibor polgármester.

"Engedjék meg, hogy mély felháborodásomról, illetve arról a barbár cselekedetről írjak, amit ma reggel tapasztaltunk településünkön. Magukat erősnek gondoló, barbár, semmitérő, nulla,(fokozhatnám még) emberek feldöntötték az éjszaka folyamán Szent-Györgyi Albert mellszobrát" - írta Facebook-bejegyzésében Viplak Tibor enyingi polgármester.

A feol.hu vette észre az elsők között a bejegyzést.

A felháborodott polgármester bejegyzésében úgy fogalmaz: "Ez az ember találta fel a c-vitamint, tudósként Nobel-díjat kapott. Hol vagy te ahhoz, hogy a kezedet ráemeled? Politikusként az életét kockáztatta a fasiszták és a kommunisták elleni küzdelemben. Hol vagy te, hogy ránézz egyáltalán?

Felhívtam a rendőrséget, teszi a munkáját,

remélem, megkapod a méltó büntetésed."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Brutális béremelkedés Magyarországon, de így katasztrofális a helyzet

Brutális béremelkedés Magyarországon, de így katasztrofális a helyzet

Az EU-n belül Magyarországon nőttek a legnagyobb mértékben a munkaerőköltségek 2023 második negyedében az előző év azonos időszakához képest. A mutató egyik összetevőjénél, a béreknél is Magyarországon volt kimutatható a legnagyobb mértékű emelkedés, ami nem is csoda, hiszen az infláció mértéke is nálunk volt a legmagasabb az EU tagországai között a vizsgált időszakban. Ennek hatására pedig nem meglepő, hogy a reálkeresetek nagymértékben csökkennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 24. 08:35
×
×
×
×