eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Facebook

Orbán Viktor levelet küldött egy uniós kormányfőnek

A miniszterelnök pénteken levélben fejezte ki jókívánságait az Olasz Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából Giorgia Meloni olasz kormányfőnek – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor – mint írta – örömmel állapította meg, hogy a jelenlegi, különösen kiélezett nemzetközi helyzetben Magyarországot ismerő és értő, az európai keresztény értékeket védő olasz kormányfővel dolgozhat együtt olyan rendkívüli kihívások megoldásán, mint a bevándorlás és az energiaválság.

„Az elmúlt időszakban megvalósuló kétoldalú magas szintű látogatások egyértelműen jelzik kapcsolataink intenzitásának erősödését” – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: együttműködésünk bővítése új távlatokat nyit védelmi, gazdasági és kulturális területen is.

„Meggyőződésem, hogy következetes munkával és közös erővel számos eredményt érhetünk el a jövőben az országaink számára kiemelt jelentőséggel bíró ügyekben” – zárta ünnepi levelét a magyar miniszterelnök.

Olaszországban június 2-án, a köztársaság napján arra emlékeznek, hogy 1946-ban ezen a napon tartották azt a népszavazást, amelyen dönthettek az olaszok az ország államformájáról a fasizmus hosszú évei után. Ekkor szavazhattak először a nők is, és a választói korhatárt leszállították 21 évre.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×