eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: Facebook

Orbán Viktor levelet küldött egy uniós kormányfőnek

A miniszterelnök pénteken levélben fejezte ki jókívánságait az Olasz Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából Giorgia Meloni olasz kormányfőnek – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor – mint írta – örömmel állapította meg, hogy a jelenlegi, különösen kiélezett nemzetközi helyzetben Magyarországot ismerő és értő, az európai keresztény értékeket védő olasz kormányfővel dolgozhat együtt olyan rendkívüli kihívások megoldásán, mint a bevándorlás és az energiaválság.

„Az elmúlt időszakban megvalósuló kétoldalú magas szintű látogatások egyértelműen jelzik kapcsolataink intenzitásának erősödését” – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: együttműködésünk bővítése új távlatokat nyit védelmi, gazdasági és kulturális területen is.

„Meggyőződésem, hogy következetes munkával és közös erővel számos eredményt érhetünk el a jövőben az országaink számára kiemelt jelentőséggel bíró ügyekben” – zárta ünnepi levelét a magyar miniszterelnök.

Olaszországban június 2-án, a köztársaság napján arra emlékeznek, hogy 1946-ban ezen a napon tartották azt a népszavazást, amelyen dönthettek az olaszok az ország államformájáról a fasizmus hosszú évei után. Ekkor szavazhattak először a nők is, és a választói korhatárt leszállították 21 évre.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 24. 10:51
×
×
×
×