eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Saját nevével szóviccelve köszöntötte a 60 éves Orbán Viktort a "Présember"

David Pressman budapesti amerikai nagykövet nevével korábban a miniszterelnök is játszott.

Saját nevével szóviccelt David Pressman Budapestre akkreditált amerikai nagykövet a nevével korábban szintén játszó - őt Présembernek nevező -, 60. születésnapját ünneplő Orbán Viktor miniszterelnöknek.

A Twitterre kiírt szöveg kétértelmű: "no pressure". Ez azt jelenti, "nincs gond", "csak nyugodtan", ami arra utal, hogy Orbán Viktor korábban úgy fogalmazott, a nagykövet küldő országa bele akarja préselni Magyarországot a szomszédban dúló háborúba.

A "no pressure" kifejezést olyankor is használják, amikor valakire nehéz munkát bíznak szűk határidővel, ilyenkor a végén helyezik el ezt a szófordulatot.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×