eur:
392.38
usd:
373.07
bux:
55830.05
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
Nyitókép: Orbán Viktor/Facebook

Orbán Viktor ma 60 éves, voltak, akik dallal köszöntötték

Magyarország miniszterelnöke ma, május 31-én ünnepli 60. születésnapját.

Több újság is összefoglalót készített Orbán Viktor politikai pályafutásáról.

A Magyar Nemzet azt tartotta fontosnak, hogy először 1998-ban, 35 éves korában választották meg miniszterelnöknek. A tavalyi évben pedig zsinórban negyedik, az 1998-assal együtt pedig ötödik kormányát alakította meg. Ezzel rekorderré vállt, ugyanis ilyen politikai siker még soha nem fordult elő Magyarország történetében.

A lap jobboldali közszereplők Facebook-oldalát nézte át. Kettőt emelt ki. A Konverzió nevű megafonos oldal egy, a balos politikusok számára nem túl előnyös mémmel köszöntötte fel Orbán Viktort, amelyben a hatvanas szám bűvösségére próbálta felhívni a figyelmet.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője a bevándorlási válság, a járvány és a háború évei után kívánja Orbán Viktornak, hogy legyen még sok olyan éve miniszterelnökként, amikor nem valamilyen válsághelyzetet kell kezelnie.

Az Index ennél jóval hosszabb összeállítást közölt. G. Fodor Gábort is idézik, aki szerint

a miniszterelnököt az elkötelezettség hajtja.

A XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója elmondta: elemzői műsorokban rendszeresen találkozik azzal a véleménnyel, hogy Orbán Viktor liberális volt, majd aztán más fordulatot vett. De a politológus szerint a liberális pozíció a rendszerváltás idején nem azt jelentette, mint ahogy ma értjük, hanem az elnyomás elleni küzdelmet a szabadság jegyében. Orbán Viktor ez irányú elkötelezettségét konstansnak nevezte, vagyis ebből a szempontból nem változott meg.

A Blikk viszont arról számolt be, hogy kedd este diákok tüntettek a Sándor-palota előtt, ezután pedig virrasztással próbálták elérni Novák Katalin köztársasági elnöknél, hogy ne írja alá a pedagógusok jogállásáról szóló státusztörvényt, amely többek közt megszüntetné a pedagógusok közalkalmazotti jogviszonyát, illetve újra törvénybe emelné a pedagógusok elleni fegyelmi eljárásokat. A demonstrálók szerda hajnalban dallal köszöntötték Orbán Viktort.

Az RTL-en is sokan írtak Orbán Viktornak születésnapján. Fodor Gábor így fogalmazott: „El sem hisszük, hogy ilyen gyorsan szalad az idő. Mi még szolgáltunk együtt a Magyar Néphadseregben, hallgattuk közösen Soros Györgyöt a Bibó Kollégiumban és alapítottunk néhány tucat társunkkal karöltve ellenzéki, liberális pártot.

Akkor ezért még börtönnel fenyegettek minket.

De mi azok közé tartoztunk, akik szabadságot és demokráciát akartak ebben az országban, így mi is történelmet írtunk a magyar néppel együtt. Mit is kívánhatnék e mozgalmas, közel négy évtized után? Egészséget, családi örömöket és azt, hogy soha ne felejtsük el, amit együtt tanultunk meg: a szabadság, a méltóság és a biztonság adja a gerincet a büszke polgári léthez. Boldog születésnapot Viktor!”

Mi tegnap arról írtunk, a kormányfő nem tart ma különösebb ünneplést, dolgozik, focimeccsre megy és a családjával a hétvégén ünnepel majd.

Címlapról ajánljuk
Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid
Aréna - nagyinterjú

Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid

Vírusok, baktériumok, paraziták: a Covid aktuális helyzetéről, az Erisről, az őszi kilátásokról beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádióban. Azt is elmondta, kiknek javasolja újabb védőoltás felvételét, s hogy várhatók-e újabb járványok. Bónusz: miért ne fürödjünk trópusi folyókban?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.27. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×