eur:
395.31
usd:
372.04
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: MSZP/Facebook

Horn Gyula sétány: még nincs vége – videó

Akciót indít az MSZP, hogy a XIII. kerületben megmaradjon a Horn Gyula sétány elnevezése – közölte a szocialisták pártigazgatója.

Molnár Zsolt a Horn Gyula sétányon, a volt miniszterelnök szobra mellett tartott, az MSZP Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón elmondta, országgyűlési képviselőként nyílt levélben fordul Sára Botond főispánhoz, a budapesti kormányhivatal vezetőjéhez, és arra szólítja fel, hogy vonja vissza a közterület elnevezése ellen indított bírósági keresetet.

Hozzátette: a kereset semmibe veszi a XIII. kerület, valamint a Fővárosi Közgyűlés döntését, az brutális támadás a történelem, az önkormányzatiság és Horn Gyula ellen.

Az ellenzéki politikus közölte, ha a főispán nem áll el „szégyenletes” tervétől, akkor az MSZP a következő hetekben El a kezekkel Horn Gyulától! Vessünk véget a történelemhamisításnak! címmel közterületi és online aláírásgyűjtést kezd, kiállva Horn Gyula mellett, véget vetve annak a történelemhamisításnak, amit a kormánypárt elkezdett.

Jelezte, az aláírásgyűjtést Horn Gyula születésnapjáig, július elejéig folytatják.

Molnár Zsolt úgy fogalmazott, Horn Gyula államférfi volt, megkérdőjelezhetetlen az a szerepe, amelyet a rendszerváltásban, a német egyesítésben és Európa újraegyesítésében betöltött. Azért fognak küzdeni, hogy a XIII. kerületben lévő Horn Gyula sétányt évtizedek múlva is így hívják – hangoztatta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×