eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Police.hu

Tettlegességig fajult a rendőri intézkedés a borsodi presszóban – videó

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt két férfi ellen az Ózdi Járásbíróságon.

A vádirat szerint 2021 októberében egy borsodi település sörözőjében verekedés miatt intézkedtek a rendőrök, akik előállítás céljából egy fiatal férfit kísértek ki megbilincselve a szórakozóhelyről.

A férfi ittas állapotban lévő apja a presszó teraszán tartózkodott, és az egyik rendőrt megöléssel fenyegette, miközben megragadta annak ruházatát, majd ököllel, közepes erővel mellkason ütötte. A rendőr az 50 éves férfit magától ellökte és a karját megragadva próbálta megbilincselni.

Az édesapjával és testvérével szembeni rendőri intézkedést észlelő és azt megakadályozni szándékozó, szintén ittas 26 éves férfi a presszó kapujánál ekkor hátulról erősen megszorította a rendőr nyakát. A rendőr erre az idősebb férfit elengedve hirtelen megfordult, és a fiatalabb férfival szemben elvezető fogást alkalmazva, egy jelenlévő polgárőr segítségével megbilincselte.

A nyomozás során a férfiak beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság – az előkészítő ülésen történő beismerés esetén – ítélje a többszörösen büntetett előéletű idősebb férfit és a rendőrt fojtogató fiatalabb férfit egyaránt 3 év börtönbüntetésre és mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra.

Az incidensről készült felvétel itt tekinthető meg.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×