eur:
388.52
usd:
358.83
bux:
68136.34
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Mesterházy Attila sajtótájékoztatót tart a Magyar Szocialista Párt (MSZP) Jókai utcai székházában 2014. május 29-én. A politikus lemondott MSZP-elnöki és parlamenti frakcióvezetői posztjáról.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Mesterházy Attila: az MSZP ma már nem releváns

A DK-t túl liberálisnak tartja a korábbi pártelnök.

"Az általam vezetett MSZP legrosszabb eredményét ma bármelyik ellenzéki pártelnök aláírná" - jelentette ki Mesterházy Attila volt MSZP-elnök és kormányfőjelölt az M1 televízióban.

Mesterházy Attila szerint 2014 táján volt egy erős MSZP, amely "gravitációs erőként vagy horgonyként" tudott működni. Hozzátette:

igazságtalannak tartja, hogy sokan mindent Márki-Zay Péterre fognak a baloldal 2022-es bukása óta.

"Politikai relevancia szempontjából már ma sincs MSZP" - jelentette ki Mesterházy Attila arra a kérdésre válaszolva, hogy lesz-e még MSZP a 2026-os választások után.

Mesterházy nemrég kilépett az MSZP-ből, és új pártot alapított Szocialisták és Demokraták néven.

Mesterházy Attila a tudósítás szerint elmondta: az MSZP-ből való kilépése után azért nem lépett át a Demokratikus Koalícióba, ahelyett, hogy új politikai formációt alapít, mert "túl liberálisnak tartja" Gyurcsány Ferenc pártját.

Címlapról ajánljuk
Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin
Aréna - előzetes

Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin

A Momentum azért küzd a kampányban, hogy ismét két EP-mandátumot szerezzen, de ha csak egyet kap a párt, akkor az ötéves ciklus alatt Cseh Katalin és Donáth Anna a mandátumot elfelezve féltávnál egymást váltja majd az EP-ben. Erről Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja, EP-képviselő beszélt az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×