eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Mesterházy Attila sajtótájékoztatót tart a Magyar Szocialista Párt (MSZP) Jókai utcai székházában 2014. május 29-én. A politikus lemondott MSZP-elnöki és parlamenti frakcióvezetői posztjáról.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Mesterházy Attila: az MSZP ma már nem releváns

A DK-t túl liberálisnak tartja a korábbi pártelnök.

"Az általam vezetett MSZP legrosszabb eredményét ma bármelyik ellenzéki pártelnök aláírná" - jelentette ki Mesterházy Attila volt MSZP-elnök és kormányfőjelölt az M1 televízióban.

Mesterházy Attila szerint 2014 táján volt egy erős MSZP, amely "gravitációs erőként vagy horgonyként" tudott működni. Hozzátette:

igazságtalannak tartja, hogy sokan mindent Márki-Zay Péterre fognak a baloldal 2022-es bukása óta.

"Politikai relevancia szempontjából már ma sincs MSZP" - jelentette ki Mesterházy Attila arra a kérdésre válaszolva, hogy lesz-e még MSZP a 2026-os választások után.

Mesterházy nemrég kilépett az MSZP-ből, és új pártot alapított Szocialisták és Demokraták néven.

Mesterházy Attila a tudósítás szerint elmondta: az MSZP-ből való kilépése után azért nem lépett át a Demokratikus Koalícióba, ahelyett, hogy új politikai formációt alapít, mert "túl liberálisnak tartja" Gyurcsány Ferenc pártját.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×