eur:
392.07
usd:
360.21
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
Nyitókép: Facebook/INTERPOL HQ/Harald Nooij

Emmanuel Macron állami kitüntetést adott egy magyar helyettes államtitkárnak

A francia-magyar kapcsolatok érdekében tett szolgálataiért, valamint kiemelkedő érdemei elismeréseként Emmanuel Macron, a Francia Köztársaság elnöke a Nemzeti Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki Hegyaljai Mátyás rendőr ezredest, a Belügyminisztérium európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkárát.

A BM közleménye szerint a rangos kitüntetést Franciaország magyarországi nagykövete, Claire Legras adta át kedden a Francia Nagyköveti Rezidencián tartott ünnepségen.

Mint írták, Hegyaljai Mátyás rendőri pályafutását 1990-ben kezdte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozójaként, majd 1995-től az Országos Rendőr-főkapitányság Interpol Magyar Nemzeti Iroda kiemelt főnyomozója lett. 2000 és 2002 között a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központban teljesített szolgálatot, majd 2006-ig az Országos Rendőr-főkapitányság, EUROPOL Nemzeti Irodájának vezetője volt. 2011-ig az Európai Unió Állandó Képviseletének szakdiplomatájaként dolgozott, majd ezt követően 2012-ben újra az Interpol Nemzeti Irodájának lett a vezetője. 2012 és 2016 között a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ igazgató-helyettesi posztját töltötte be, majd 2016. január 15-től nevezték ki a BM európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkárává.

Hozzátették, hogy csaknem harminc éve tart szakmai kapcsolatot a francia rendészeti és közigazgatási szervekkel. Tanult a Franciaországban lévő Rendőrtiszti Főiskolán Cannes-Ecluse-ben és Saint-Cyr Au Mont d'Or-ban is. 2012-2016 között tagja volt az Interpol Európai Bizottságának, amelyet három éven keresztül elnökölt, majd ezt követően 2017-2018-ban tagja volt az Interpol legfelsőbb döntéshozatali szervének, az Interpol Végrehajtó Bizottságának is - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

A 39 éves ohioi szenátor James David Vance lesz a republikánus Donald Trump alelnökjelöltje az Egyesült Államok novemberi elnökválasztásán. Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint ő hozhatja az egyik billegő államot, Ohiót, megszólíthatja a kiábrándult fiatalokat és az amerikai alsó-középosztályt is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×