eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Shot of young businesspeople working late at night in a modern office
Nyitókép: PeopleImages/Getty Images

A kincstári számlákra is kivetették a hálójukat az adathalászok

A Magyar Államkincstár felhívja ügyfelei figyelmét arra, hogy telefonos csalók adathalász program letöltésére próbálhatják rávenni a bankok és a kincstár ügyfeleit, ezzel szerezve meg gyanútlan emberek számlaadatait.

A magukat banki ügyintézőnek kiadó telefonálók leggyakrabban hivatalosnak tűnő telefonszámról, gyanús tranzakcióra hivatkozva, egy pénzintézet nevében keresik meg az ügyfelet és felkínálják segítségüket a visszaélés megakadályozására.

A Portfolio szerint a csalók felajánlják egy „vírusirtó” vagy „biztonsági applikáció” letöltését az alkalmazásáruházakból, amivel valójában a csalók távoli hozzáférését teszik lehetővé az adott eszközhöz. Az alkalmazás meggondolatlan letöltésével így

szabadon hozzáférhetnek az ügyfél számlájához.

Mint olvasható, a Magyar Államkincstár azt javasolja ügyfeleinek, hogy ha csalásgyanús hívást kap, azonnal mondjon nemet, bontsa a vonalat, és semmiképp se telepítsen számítógépére vagy mobiltelefonjára ismeretlen programot.

A csalások felderítésére a Magyar Államkincstár egyetlen esetben sem kéri alkalmazás letöltését vagy jelszó kiadását az ügyfeleitől – hívja fel a figyelmet a MÁK a tájékoztatóban.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×