eur:
367.70
usd:
342.06
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Nyitókép: Énbudapestem/Ruzsa Rania/Budapest Főváros Önkormányzata

Már nyoma sincs a durva csonkításnak a Blahán

Pár héttel ezelőtt törtek ketté egy fát abból a 80-ból, amelyeket a megújított Blaha Lujza téren ültettek. A tettes azóta előkerült.

A keresztbe tört ginkgo helyett – a korábbi szándéknak megfelelően – egy ugyanebbe a fajba tartozó fa került – írja az enbudapestem.hu. Ha valaki amiatt aggódna, hogy az új jövevény hogyan fog beilleszkedni a többiek közé, azoknak szól Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítészének megnyugtató üzenete: miután a lombfakadás a ginkgoknál még nem indult meg, a mostani ültetés nem befolyásolja az új fa növekedését – teszik hozzá.

Mint olvasható, a fa pótlása egyébként nem volt egyszerű, úgy kellett ásni és ültetni, hogy a korábban telepített öntözőrendszerben ne tegyenek kárt. A több órás művelet költségei ennek megfelelően bruttó 300 ezer forint körül alakulnak, igaz, ebben benne van a többször iskolázott páfrányfenyő ára is (~100 ezer forint).

Ugyan a tettes már jelentkezett, és önként vállalta az új fa elültetésének költségeit, amíg ki nem derül, hogy a fővároshoz milyen jogcímen tud az összeg eljutni, a projektet előfinanszírozzák, hogy ne húzódjon az ügy még hetekig – tudta meg az oldal a BKK-tól.

Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×