eur:
368.34
usd:
344.48
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Nyitókép: Bardóczi Sándor/Facebook

Indulhat a hanami a Blaha Lujza téren

Az örömhírről Budapest főtájépítésze posztolt a közösségi oldalán.

A Blahán először indulhat el a virágnéző ünnepség (japánul: hanami), annak köszönhetően, hogy a téren elültetett 80 fából 7 viszonylag gyors növekedési erélyű, és magyar közterületi viszonyok közt is tűrőképes japán díszcseresznye, latin tudományos nevén Prunus serrulata ‘Kanzan’ – olvasható Bardóczi Sándor Facebook-oldalán.

A főtájépítész hozzáteszi: a legszebb kifejlett japán díszcseresznye fasor Budapesten a Tóth Árpád sétányon található, de idővel a Blaha Lujza tér is a virágnézők kedvelt helyévé fejlődhet. „A sakura, azaz a cseresznyevirágzás elkezdődött a Blahán. Hanamira fel!” – zárja sorait.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Exkluzív
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
Karácsony Gergely és a főváros perre megy

Karácsony Gergely és a főváros perre megy

A fővárosi önkormányzat kedden benyújtja a szolidaritási hozzájárulás rá kiszabott idei mértéke miatti keresetét a Fővárosi Törvényszékhez - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×