eur:
393.48
usd:
368.78
bux:
65881.47
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

500 forint lehet egy gombóc fagyi a nyáron

Az 500 forintos határ közelébe kerül az idei szezonban egy gombóc fagyi átlagára – derül ki az RTL híradójának körképéből. 

A Cukrász Ipartestület elnöke 10-15 százalékos általános drágulásra számít, elsősorban az elszállt rezsiköltségek miatt – sok cukrászda akár tízszeres növekedést is tapasztalhatott a közüzemi számlákon az elmúlt hónapokban. A másik bizonytalansági tényezőt az alapanyagok ára jelenti. Ezeket az infláció megdrágítja, ráadásul sok esetben külföldről kell behozni, amin a forint gyengülése tovább ront.

Az összeállításban megszólaló cukrászok szerint csapdahelyzetbe kerültek, mert ha drágábban adják, visszaesik a forgalom, viszont 500 forintos ár mellett már nemigen marad hasznuk a fagyin.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Április közepétől vásárolhatók meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényei közül maximum huszonötöt tartalmazhat. Az alapot kibocsátó OTP Alapkezelő szándékai szerint a termékkel azok a befektetők is hozzáférhetnek régiónk vállalati topligájához, akiknek nincs piaci ismerete ebben a térségben. Az OTP CETOP ETF érdekessége, hogy három partner, az OTP Alapkezelő, az OTP Global Markets, illetve a Budapesti Értéktőzsde közös projektjeként jött létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×