eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Átszabhatják a víz- és csatornadíj rezsicsökkentését

Lapértesülés szerint itt is bevezethetnek egy szintet, ami fölött nem jár a segítség.

A HVG iparági forrásokból úgy értesült, hogy - hasonlóan a villany és a gáz módosított rezsicsökkentési rendszeréhez - a víz- és csatornaszolgáltatás esetében is csak egy előre meghatározott fogyasztási mennyiségig jár majd a rezsicsökkentett ár a lakossági fogyasztóknak, és a cégeknek várhatóan piaci árat kell majd fizetniük a víz- és a csatornaszolgáltatásért.

Mint a Portfolio szemléjéből kiderül, ennek megtérülési okai vannak, ugyanis a rezsicsökkentett díjak mellett ugyanis a víziközművek évek óta veszteséget termelnek.

A tarifákhoz a cikk szerint 2024-től nyúlna hozzá a kormányzat.

Az értesülés szerint továbbá a kormány nem adta fel azon tervét, hogy a víz- és csatornaszolgáltatást a jövőben is zömmel állami tulajdonú cégek végezzék állami tulajdonú hálózaton, de belátta, hogy rövid távon nem lehet ezt a jelenlegi helyzetben elérni.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×