eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az edelényi LHuillier-Coburg Kastély 2015. december 16-án. Befejeződött a kastély fejlesztésének második üteme, a 900 millió forintos uniós támogatással egyebek mellett új állandó kiállítások is nyíltak, valamint Kastélysziget teljes rehabilitációja is megtörtént, visszakapta a kastély mögötti sportpálya eredeti funkcióját: újra park lett belőle.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Két magyarországi kastély is bezárja kapuit a látogatók előtt

Csoportos létszámcsökkentés és más spórolási intézkedések a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-nél.

A hatékonyságnövelés fokozására, a működés teljes racionalizálására kényszerül a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft., a cég közleménye szerint ennek oka a szankciók okozta energiaárrobbanás, az Európát sújtó gazdasági válság, illetve az Ukrajnában dúló háború.

Emiatt "kényszerű döntés született" az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély és a péceli Ráday-kastély látogathatóságának felfüggesztéséről, illetve a budapesti központban, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala vármegyében 168 munkavállaló csoportos létszámleépítéséről. A társaság munkavállalóinak száma 780-ról 612-re csökken.

A NÖF országosan 50 műemlék, köztük 18 kastély és 12 vár üzemeltetését végzi.

A társaság az elbocsátandó munkavállalók elhelyezkedésének segítésére karriertanácsadást és konzultációs programot indít, illetve együttműködést kezdeményez a foglalkoztatáspolitikáért felelős központi és helyi kormányzati szervezetekkel.

(A nyitóképen az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély.)

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×