eur:
394.39
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. Nemzeti Regatta nevű hajója érkezik a badacsonyi hajókikötőhöz 2021. május 18-án. A társaság idén ünnepli a balatoni hajózás 175. évfordulóját.
Nyitókép: MTI/Varga György

Bejelentést tettek a balatoni szezonkezdetről

Szent Miklós nem csak december 6-án főszereplő - és nem is kizárólag a magyar tengernél.

A hagyományoknak megfelelően nagyszombaton, idén tehát április 8-án kezdődik a balatoni hajózási szezon - olvasható a Hírbalaton.hu portálon.

A Bahart (Balatoni hajózási Zrt.) első menetrendi hajója ilyenkor fut ki a siófoki kikötőből, amelyet Balatonfüreden a térség számos közszereplője, valamint több száz fős tömeg várja és köszönti.

Az első hajó, a Szent Miklós 9 órakor indul Siófokról Balatonfüredre.

Balatonfüreden 10 órakor kezdődik a város első hajót fogadó ünnepi műsora a kikötőben, majd a Szent Miklós ingyenes sétakört tesz az érdeklődőkkel.

Tavasszal még csak hétvégeken, ünnepeken és a fő útvonalakon (Fonyód-Badacsony, valamint Siófok-Tihany-Balatonfüred között) közlekednek majd a mentrendi hajók.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×