eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Szavaznak a képviselők az alaptörvény hetedik módosításáról az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 20-án. A törvényhozás 159 igen, 5 nem szavazattal fogadta el a módosítást a kormány kezdeményezésére, amely szerint az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Megvan, mikor szavaz az Országgyűlés a finn és svéd NATO-csatlakozásról

A Fidesz-frakcióból jött az információ.

Frissítés: Kocsis Máté bejelentette, hogy a finnek csatlakozásáról szóló szavazást előbb megtartják - cikkünk itt olvasható.

Törökországon kívül már csak Magyarország nem ratifikálta a svéd és a finn NATO-csatlakozást. Előbbi kettéválasztotta a szavazást, és Finnország már pénteken zöld utat kaphat, míg Svédországgal további tárgyalásokat tartanak szükségesnek.

Magyarországon a két ország csatlakozásáról együtt szavaz a parlament, a többször, hónapokkal elnapolt voksolásra március 31-én fog sor kerülni. Ezt a Fidesz-frakcióból erősítették meg az atv.hu-nak. A mostani parlamenti ciklusban a március 7-i hét óta tolódik a dátum, utána március 20-áról volt szó, aztán pedig kedden DK-s Vadai Ágnes Facebook-oldaláról kiderült, hogy jövő héten nem lesz parlamenti ülés, vagyis ismét tovább csúszott a ratifikáció. A politikus szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes indoklása az újabb halasztásra úgy szólt: még nem zárultak le "az Európai Bizottsággal folyamatban lévő egyeztetések".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×