eur:
367.97
usd:
342.32
bux:
49320.70
2023. június 10. szombat Gréta, Margit
Szavaznak a képviselők az alaptörvény hetedik módosításáról az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 20-án. A törvényhozás 159 igen, 5 nem szavazattal fogadta el a módosítást a kormány kezdeményezésére, amely szerint az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Megvan, mikor szavaz az Országgyűlés a finn és svéd NATO-csatlakozásról

A Fidesz-frakcióból jött az információ.

Frissítés: Kocsis Máté bejelentette, hogy a finnek csatlakozásáról szóló szavazást előbb megtartják - cikkünk itt olvasható.

Törökországon kívül már csak Magyarország nem ratifikálta a svéd és a finn NATO-csatlakozást. Előbbi kettéválasztotta a szavazást, és Finnország már pénteken zöld utat kaphat, míg Svédországgal további tárgyalásokat tartanak szükségesnek.

Magyarországon a két ország csatlakozásáról együtt szavaz a parlament, a többször, hónapokkal elnapolt voksolásra március 31-én fog sor kerülni. Ezt a Fidesz-frakcióból erősítették meg az atv.hu-nak. A mostani parlamenti ciklusban a március 7-i hét óta tolódik a dátum, utána március 20-áról volt szó, aztán pedig kedden DK-s Vadai Ágnes Facebook-oldaláról kiderült, hogy jövő héten nem lesz parlamenti ülés, vagyis ismét tovább csúszott a ratifikáció. A politikus szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes indoklása az újabb halasztásra úgy szólt: még nem zárultak le "az Európai Bizottsággal folyamatban lévő egyeztetések".

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a leomlott Körös-hidat - Nem egyszerű a teljes bontás

A Gyulavarsándi híd bontása még folyik, a híd elbontott darabjait a hullámtérből eltávolítják, hogy egy esetleges érkező árhullám se tudja magyar területre sodorni - közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) igazgatója szombaton, hozzátéve: pontszerű harmadfokú készültség van a Fehér-Körösön.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 10. 18:20
×
×
×
×