eur:
393.84
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: NATO

Kocsis Máté: előbbre hozzuk a finnek NATO-csatlakozásáról szóló parlamenti szavazást

A pénteki első hírek egy március 31-i parlamenti szavazásról szóltak, de aztán kiderült, hogy a finnek ügyében előbb lesz voksolás.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a Finnország és Svédország NATO-csatlakozásáról szóló többször elhalasztott országgyűlési szavazásra a pénteki Fidesz-frakciós hírek szerint március 31-én kerülhetett volna sor, miután jövő hétre "az Európai Bizottsággal folyamatban lévő egyeztetések" le nem zárulta miatt a Fidesz-frakció nem akar parlamenti ülést.

Később Kocsis Máté a Facebookon azt közölte, hogy a Fidesz-frakció dönt Finnország NATO-csatlakozásának támogatásáról. "Az erről szóló parlamenti szavazást március 27-ére előrehozzuk, azon egységesen igennel fogunk voksolni" - írta.

Svédország ügyében azonban a képviselőcsoport csak később dönt

- derült ki a bejegyzésből.

Kocsis Máté frakcióvezető hangsúlyozta a bejegyzésben, hogy az Országgyűlés szuverén, "ezért semmiféle nyomásgyakorlást nem fogadunk el sem külföldről, sem külföldi megrendelésre dolgozó magyar baloldali politikusoktól, sem NGO-któl, sem a médiától arra vonatkozóan, hogy a parlament mikor, milyen ütemben, milyen ügyeket tárgyaljon, azokról mely napokon szavazzon. Minél nagyobb nyomást gyakorolnak egy döntés gyors meghozatalára, az minden esetben annál alaposabb megfontolást igényel."

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×