eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna
2 firefighters spraying high pressure water to  fire with copy space
Nyitókép: PrathaanrGetty Images

Hatalmas tűz Sopronnál - fotók

Nagy területen lángol a nádas Győr-Moson-Sopron vármegyében, Sopron és Fertőrákos térségében, az országhatár közelében. A tűzoltók délre tudták körülhatárolni a lángokat, délutánra eloltották a tüzet.

A tűzhöz soproni, csornai, kapuvári, sopronkövesdi, sárvári, szombathelyi, győri és lébényi hivatásos tűzoltók mellett fertőrákosi, nagylózsi, hegykői, sopronhorpácsi, osli, völcseji, nagycenki és peresztegi önkéntes tűzoltók vonultak ki.

Az egységek vízsugarakkal és kéziszerszámokkal, több oldalról avatkoznak be, a még nem lángoló területet locsolják át - írta honlapján a katasztrófavédelem, hozzátéve, hogy a tűzoltók munkáját az erős szél nehezíti.

A kisalfold.hu azt írta, a lángok kedden 23:00 óra körül a fertőmeggyesi hulladéklerakó mellett csaptak fel. Az tűz a tó osztrák oldaláról érkezett, erősítette meg az M1 Híradónak a katasztrófavédelem.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint nem sokkal dél után a tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk a lángokat. Az egységek a terület egyik oldalán a még nem égő területet védték, míg a meggyulladt részen "támadó és védő vízsugarakkal", kéziszerszámokkal dolgoztak. Jelenleg is folytatják a munkálatokat - írták kora délután.

A tűz mintegy két és fél négyzetkilométernyi területet érintett.

Frissítés, 16.00: Eloltották a tüzet: az egységek lánggal égést már nem tapasztaltak, de az utómunkálatok közben folyamatosan átvizsgálják a területet.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×