eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
2 firefighters spraying high pressure water to  fire with copy space
Nyitókép: PrathaanrGetty Images

Hatalmas tűz Sopronnál - fotók

Nagy területen lángol a nádas Győr-Moson-Sopron vármegyében, Sopron és Fertőrákos térségében, az országhatár közelében. A tűzoltók délre tudták körülhatárolni a lángokat, délutánra eloltották a tüzet.

A tűzhöz soproni, csornai, kapuvári, sopronkövesdi, sárvári, szombathelyi, győri és lébényi hivatásos tűzoltók mellett fertőrákosi, nagylózsi, hegykői, sopronhorpácsi, osli, völcseji, nagycenki és peresztegi önkéntes tűzoltók vonultak ki.

Az egységek vízsugarakkal és kéziszerszámokkal, több oldalról avatkoznak be, a még nem lángoló területet locsolják át - írta honlapján a katasztrófavédelem, hozzátéve, hogy a tűzoltók munkáját az erős szél nehezíti.

A kisalfold.hu azt írta, a lángok kedden 23:00 óra körül a fertőmeggyesi hulladéklerakó mellett csaptak fel. Az tűz a tó osztrák oldaláról érkezett, erősítette meg az M1 Híradónak a katasztrófavédelem.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint nem sokkal dél után a tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk a lángokat. Az egységek a terület egyik oldalán a még nem égő területet védték, míg a meggyulladt részen "támadó és védő vízsugarakkal", kéziszerszámokkal dolgoztak. Jelenleg is folytatják a munkálatokat - írták kora délután.

A tűz mintegy két és fél négyzetkilométernyi területet érintett.

Frissítés, 16.00: Eloltották a tüzet: az egységek lánggal égést már nem tapasztaltak, de az utómunkálatok közben folyamatosan átvizsgálják a területet.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×