eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: magyarepitok.hu/BERNAT BENJAMIN LASZLO

Egyre közelebb egymáshoz Pápa és Győr, csak most pihennek egy kicsit

Idén lezárul a Pápa gyorsforgalmi elérhetőségét megteremtő útépítés.

Jól haladnak a téli időszakban zajló kisebb munkálatok a négysávos főútként új nyomvonalon megépülő 83-as főúton – adta hírül nemrégiben Kovács Zoltán, térség országgyűlési képviselője.

A magyarepitok.hu emlékeztet, a Pápa és Győr között kiépülő, 36 kilométeres új gyorsforgalmi utat két részve osztva kivitelezik:

  • Pápa és Tét között (18,4 km) a Duna Aszfalt Zrt. a generálkivitelező, itt az EuroAszfalt Kft. alvállalkozóként vesz részt a munkában;
  • Tét és Győr között (17,6 km) a Soltút Kft. generálkivitelezésében valósul meg a beruházás.

A lap információi szerint

jelenleg az útépítési projekt fő munkálatai szünetelnek a téli hideg időszak miatt,

ugyanakkor a műtárgyak építésénél több helyen is zajlik a kivitelezés.

A 2020 októberében elrajtolt projektben idén már a befejező munkálatokat végzik el, miután a tervek szerint 2023-ban átadják a beruházást.

Mindazonáltal múlt év decemberében az alapréteg aszfaltozása 100 százalékos készültségű volt, illetve a szakasz 50 százalékán már kétrétegű aszfalt volt található, valamint a főpályahidak nagy része is készen volt a tavalyi év végéig – értesült a VEOL.

(Képünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×