eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Stummer János, a Jobbik vezérszónoka felszólal az Országos Kereskedelmi Nyilvántartási Rendszer működéséhez szükséges egyes törvények módosításának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Változtatna az államfői kegyelemadás gyakorlatán a Momentum

Stummer János párbeszédet kezdeményezett Novák Katalinnal.

Stummer János a közösségi oldalán hívta fel rá a figyelmet, hogy a köztársasági elnöknek jogában áll titokban kegyelmet adni bárkinek, példaként említve Völner Pált. Ennek a köztársasági elnöki jogkörnek a megváltoztatása és a bűnözők titokban való felmentésének megszüntetése érdekében levelet küldött az államfőnek.

„Párbeszédet kezdeményezek Novák Katalin elnökasszonnyal arról, hogy szűnjön meg az elnöki kegyelemadás titkossága és bárki megtudhassa, kinek és miért ad kegyelmet a legfőbb közjogi méltóság” – írta Stummer János.

A Momentum politikusa a levelében kiemeli, hogy minden valószínűséggel Novák Katalin elődje ebben a jogrendszerben adott kegyelmet Balmazújváros hivatali vesztegetés elfogadása miatt jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélt, volt fideszes polgármesterének.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×