eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Hadházy Ákos kikosarazta Márki-Zay Pétert – azonnal jött a reakció

A független politikus nem tartja jó ötletnek egy újabb „egyszemélyes törpepárt” megalapítását.

Márki-Zay Péter, az ellenzéki előválasztás győztese, az egy évvel ezelőtti miniszterelnök-jelölt bejelentette, hogy pártot alapít. Az Index infromációi szerint Mindenki Magyarországa Néppárt lesz a neve, és Márki-Zay Péter címe a székhelye. A lapnak azt mondta, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csatlakozását örömmel venné.

Hadházy Ákos a Facebookon arról ír „udvariasan, de lényegre törően fogalmazva”, hogy „minden ellenkező híreszteléssel szemben én nem kívánok részt venni az általad most bejelentett párt munkájában”.

Így indokolta meg döntését: „Bármilyen új pártot csak erős alapokon, széles körű összefogással, megfelelő időben szabad elindítani. Ezek hiányában

a legjobb szándékkal indított kezdeményezés is csak egy lesz az egyszemélyes törpepártok szomorúan hosszú sorában.

Bárkinek, aki új ellenzéki formációban gondolkodik, hatalmas a felelőssége: nem szabad hamis reménnyel kecsegtetni az amúgy is csalódott ellenzéki szavazókat, hogy aztán – a projekt törvényszerű bukása után – még mélyebbre süllyedjenek az apátiába, még kevesebb embernek legyen kedve aktívan tenni hazánk sorsának jobbra fordításáért. Meggyőződésem szerint jelen pillanatban bármilyen párt alapításánál fontosabb ellenzéki feladat a valódi, tisztességes választások feltételeinek kivívása.”

Ezután arra kéri a hódmezővásárhelyi polgármestert, hogy fontolja meg újra, érdemes-e pártot alapítania.

Gyorsan érkezett Márki-Zay Péter válasza kommentben. Azt írja, egyetért abban hogy fontos a médiaviszonyok átalakítása. De: „Ezt a munkát azonban nem akadályozza, hanem elősegíti, ha lesz egy olyan, valóban ellenzéki párt, amely az EU legerősebb pártcsaládjához tartozik, itthon pedig kiáll a civilek mellett (mint jómagad, aki mellett Kövér úrral szemben egyetlen egy képviselő vagy frakció sem állt ki!).

Senkit nem hitegetünk kormányváltás gyors lehetőségével, de dolgozunk a rendszerváltásért,

ahogy Te is. Ha együtt nem, akkor külön-külön. Sok sikert!”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×