eur:
389.61
usd:
361.81
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár beszédet mond a budapesti Egyszülős Központ rendezvényén 2022. december 13-án. A központ az idén 200-200 budapesti és vidéki egyszülős családot lep meg ajándékcsomaggal. Az adományok eljuttatásában vidéki színházak segítenek, képviselőik átvették a csomagokat, hogy azokat karácsonyig átadhassák a vidéken élőknek.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Itt vannak Hoppál Péter új feladatai

Kormánybiztosként folytatja az eddigi kultúráért felelős államtitkár.

Megerősítve a korábbi sajtóértesüléseket, Orbán Viktor a Kormányinfón már elmondta, hogy államtitkár lesz Hoppál Péterből. Később a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményt adott ki az ügyben. Eszerint a tavaszi megalakulása óta eltelt időben a tárca kulturális területén a kormányzati feladatok által szükségessé vált új struktúra kialakításában kiemelkedő szerepet játszott Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, aki február 1-től kormánybiztosként segíti tovább a magyar kulturális élet feladatait.

Fő felügyeleti területei közé tartoznak majd olyan hazai és nemzetközi programsorozatok, mint a 200 éve született Petőfi Sándor költőre emlékező Petőfi 200, a Kölcsey Ferenc által 200 éve írt Himnuszról szóló megemlékezés, vagy a száz éves modern török államiság előtt tisztelgő magyar-török évad.

"Ezekben a szankciók okozta nehéz időkben is arra törekszik a kormány, hogy a tervezett kiemelt kulturális események hiánytalanul megvalósuljanak" - írta a tárca.

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter felkérte Závogyán Magdolnát, hogy február 1-jétől legyen kultúráért felelős államtitkár. A minisztérium közleménye emlékeztet: a Nemzeti Művelődési Intézet jelenlegi igazgatója 2015-2018 között kultúráért felelős helyettes államtitkárként dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol akkor Hoppál Péter töltötte be a kultúráért felelős államtitkári posztot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×