eur:
389.69
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Happy couple spending time together. Attractive pregnant woman with her husband at home holding ultrasound image in hands. Ultrasonography. Last months of pregnancy.
Nyitókép: Vasyl Dolmatov/Getty Images

Orbán Viktor új támogatást jelentett be, és a babaváró hitelről is beszélt

A családtámogatások megtartását nevezte a miniszterelnök 2023 egyik fontos feladatának.

2023-ban a nagy célokat nem adjuk fel – mondta Orbán Viktor a nemzetközi sajtótájékoztatója kezdetén. Ezek között említette a kimaradást a háborúból és a gazdasági recesszióból, jövő decemberre az egy számjegyű infláció, valamint a családtámogatások fenntartását.

A miniszterelnök itt jegyezte meg, hogy a jelenleg 25 éves korig járó személyi jövedelemadó-mentességet ki akarja a kormány terjeszteni, és

a gyermeket vállaló nők 30 éves korukig élvezhetnék az szja-mentességet.

Egy kérdésre válaszolva a kormányfő arra is kitért, hogy elérhető marad jövőre a babaváró hitel is.

"A babaváróval kapcsolatban viták szoktak lenni, mi vagyunk többen, akik meg akarják tartani, mert ez egy jó program" – mondta Orbán Viktor, és felidézte, a fenntartás mellett érvelők Andorka Rudolf iskolájába jártak, és ott azt tanulták, hogy a családtámogatások csak akkor érik el a hatásukat, ha hosszú távon gondolkodnak. "Ajánlatunkat a fiatalok felé meg kell tartanunk. A babaváró a szíve közepe a családtámogatási rendszernek" – tette hozzá.

A babaváró hitel népszerű konstrukció a gyereket vállaló hitelfelvevők körében: a babavárót 10 milliós összegben igényelhetik egy házaspár, és amennyiben három gyermek születik, a hitel teljes összege támogatássá válik, a kamatmentességhez pedig már egy gyermek is elég.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×