eur:
394.92
usd:
371.54
bux:
66500.4
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Facebook/ Csiszér Ágota

Teret neveznek el a tragikusan fiatalon elhunyt énekesnőről Budapesten

Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 2017. december 16-án hunyt el daganatos betegségben, 37 évesen. Halálának évfordulójának napján veszi fel Fábián Juli nevét és budapesti útszakasz.

A Budapest Park hosszú ideje dolgozik azon, hogy méltón ápolja a korán elhunyt énekesnő emlékét. Kezdeményezésükre a főváros segítségével a Soroksári út egy részét a IX. kerületben, ahol a Park található, december 16-tól Fábián Juli térnek fogják hívni – írja a We Love Budapest.

Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 2017. december 16-án hunyt el daganatos betegségben, mindössze 37 évesen. Fábián Juli hosszan tartó, türelemmel és erővel viselt betegség után távozott családja, barátai és zenésztársai körében.

A napi.hu azt írja, az énekesnő 2011-ben elnyerte a Lakatos-Ablakos Dezső Ösztöndíjat, ugyanebben az évben a Sárik Péter zongoristával közös duójával Harmony címmel publikált zeneanyagot. Szintén 2011-ben megjelent Zoohackerrel közös elektroakusztikus duójának négyszámos EP-je, a Girly, majd a formáció indult A Dal 2012-ben és a Like A Child című dallal bejutott a nyolcas döntőbe. Fábián Juli & Zoohacker 2015-ben stúdióalbumot jelentetett meg Shine címmel. Valamennyi nagy hazai nyári fesztiválon fellépett.

Fábián Juli halála után nem sokkal felmerült a családjában és közeli zenésztársaiban egy emlékkoncert alapgondolata, illetve hogy a koncert bevételeiből alapítványt hozzanak létre. Ennek célja olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni, alkotni, dolgozni, így elesnek a pénzkereset lehetőségétől. Azt alapítvány másik célja az énekesnő emlékének ápolása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×