eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Egy nő 191 millió forintot csalt ki a szerelmes férfitól, beperelték

A férfinak nemcsak a saját pénze úszott el, hanem tetemes adósságba is verte magát, hogy egy nő hamis terveit finanszírozni tudja.

Nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emeltek egy nővel szemben, aki a lakásának felújítása kapcsán megismert cégvezetőtől közel két év alatt összesen 191 millió forintot csalt ki – írja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az isaszegi nő álnéven mutatkozott be a lakásának felújítása kapcsán megismert kiskunfélegyházi vállalkozónak, akivel rövidesen bensőséges viszonyba került. A férfi részéről egyoldalú érzelmi viszonyt kihasználva, először felújításra kétmillió forint kölcsönt kapott. Látva a férfi anyagi helyzetét és hiszékenységét, a nő elhatározta: további pénzösszegeket fog tőle kicsalni. A csaló nő először valótlanul olaszországi ingatlan öröklésére hivatkozott azzal, hogy abból Milánó környékén dísznövény kertészetet tervez létrehozni, amelyhez a férfitól százmillió forintot kért kölcsön.

A későbbiekben heti rendszerességgel árukészlet beszerzésre, hűtő és klímavásárlásra vagy az olasz hatóságok felé fennálló bírságok megfizetésére hivatkozva kért és kapott pénzt. A valóságban a nőnek nem volt külföldi öröksége és vállalkozása sem. A kölcsönök visszafizetésének ígéretével

minden reális alap nélkül hitegette a férfit, akitől közel két év alatt kisebb-nagyobb összegekben, összesen 191 millió forintot csalt ki.

A pénzösszegeket a nő a kiskorú gyermeke nevére nyitott bankszámlára utaltatta, és még aznap vagy másnap készpénzben felvette. Miután a férfi a magánvagyonát kimerítette, kölcsönöket vett fel, hogy eleget tudjon tenni a nő kéréseinek.

A nő a kicsalt pénzből összesen tízmillió forintot fizetett vissza a becsapott férfinak, aki a nyomozás során a fennmaradt kárának megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség a nőt különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a férfi polgári jogi igényének a bíróság adjon helyt. A különös visszaeső nő bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×