eur:
395.24
usd:
366.16
bux:
65310.93
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A szavazatszámláló bizottság tagjai megkezdik a szavazatok számlálását a budapesti Szent István Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Családi okból lemondott a polgármester, megvan az utódja

Kisebb településeken tartottak időközi önkormányzati választásokat.

Szita Tímea független jelöltet választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi választáson a Vas megyei Kisunyomban. A választói névjegyzéken szereplő 368 választásra jogosult közül 200-an vettek részt a voksoláson, Szita Tímea 116 szavazatot kapott, ellenfele a szintén független jelöltként indult Lovranicsné Spéder Katalin pedig 84-et. Érvénytelen szavazat nem volt.

Kisunyomban azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi polgármester lemondott tisztségéről.

Nagy István független jelölt nyerte a Pest megyei Szentlőrinckátán. Az NVI tájékoztatása szerint az 1581 választásra jogosult közül 234-en vettek részt a voksoláson, az egyetlen jelölt, Nagy István 225 szavazattal lett a település polgármestere.

Az előző polgármester, Szabó Viola szeptemberben családi és egészségügyi okok miatt mondott le tisztségéről.

Böjte Richárd lett a polgármester a Fejér megyei Pázmándon. A független jelölt a választási honlap számai alapján 60,7 százalékot kapott, míg ellenfele valamivel több mint 39-et. A korábbi képviselő-testület szeptember 23-ai ülésén döntött úgy, hogy feloszlik, mert a képviselők többsége nem tudott együtt dolgozni a polgármesterrel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×