eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

A közösségi médiából választotta áldozatait egy budapesti betörőbanda

A fővárosban élő ázsiaiakra specializálódott bűnszervezet tagjait elfogta a rendőrség.

A négy Pest megyei férfi az elmúlt két évben 16 betöréssel mintegy 34 millió forintnyi kárt okozott 40 sértettnek; a lefoglalások alkalmával 29 millió forintnyi kár megtérült.

A fiatal, büntetlen előéletű férfiak egyik módszere az volt, hogy véletlenszerűen felírták a városban közlekedő luxusautók rendszámát, majd a biztosítói adatbázisból illegális módszerrel megszerezték az autókhoz tartozó lakcímet.

Továbbá a közösségi médiát használták áldozataik kiválasztására.

A keresőbe beírták a Csen, Ling és Li személyneveket, majd a kidobott nevek birtokában a cégadatbázisból kikeresték a nevekhez tartozó vállalkozásokat, így megtudták a tulajdonosok lakcímét is.

Bukovics Péter rendőr alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta, az elkövetők fiatal koruk ellenére professzionális módon hajtották végre a cselekményeiket. Az agglomerációban lakó négy elkövető közül kettőt júniusban betöréses lopás elkövetése során értek tetten, a másik két elkövetőt a lakcímükön fogták el.

A betörések többségét a főváros XVIII. kerületében követték el. Módszeres felderítőmunkát követően akkor csaptak le, amikor a lakók hosszabb időre távoztak.

A betörök értékes órákat, ékszereket és divatcikkeket, készpénzt zsákmányoltak.

Szinte minden esetben az ajtó vagy az ablak befeszítésével jutottak be az ingatlanokba.

A négy Pest megyei férfi ellen 16 rendbeli betöréses lopás miatt indítottak eljárást, és javaslatot tettek a letartóztatásukra. A gyanúsítottak egyike részletes beismerő vallomást tett, a többiek még nem tettek vallomást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×