INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

betörő

betörés

betörő banda

A közösségi médiából választotta áldozatait egy budapesti betörőbanda

A közösségi médiából választotta áldozatait egy budapesti betörőbanda

Infostart / InfoRádió

A fővárosban élő ázsiaiakra specializálódott bűnszervezet tagjait elfogta a rendőrség.

A négy Pest megyei férfi az elmúlt két évben 16 betöréssel mintegy 34 millió forintnyi kárt okozott 40 sértettnek; a lefoglalások alkalmával 29 millió forintnyi kár megtérült.

A fiatal, büntetlen előéletű férfiak egyik módszere az volt, hogy véletlenszerűen felírták a városban közlekedő luxusautók rendszámát, majd a biztosítói adatbázisból illegális módszerrel megszerezték az autókhoz tartozó lakcímet.

Továbbá a közösségi médiát használták áldozataik kiválasztására.

A keresőbe beírták a Csen, Ling és Li személyneveket, majd a kidobott nevek birtokában a cégadatbázisból kikeresték a nevekhez tartozó vállalkozásokat, így megtudták a tulajdonosok lakcímét is.

Bukovics Péter rendőr alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta, az elkövetők fiatal koruk ellenére professzionális módon hajtották végre a cselekményeiket. Az agglomerációban lakó négy elkövető közül kettőt júniusban betöréses lopás elkövetése során értek tetten, a másik két elkövetőt a lakcímükön fogták el.

A betörések többségét a főváros XVIII. kerületében követték el. Módszeres felderítőmunkát követően akkor csaptak le, amikor a lakók hosszabb időre távoztak.

A betörök értékes órákat, ékszereket és divatcikkeket, készpénzt zsákmányoltak.

Szinte minden esetben az ajtó vagy az ablak befeszítésével jutottak be az ingatlanokba.

A négy Pest megyei férfi ellen 16 rendbeli betöréses lopás miatt indítottak eljárást, és javaslatot tettek a letartóztatásukra. A gyanúsítottak egyike részletes beismerő vallomást tett, a többiek még nem tettek vallomást.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Nagyszabású betöréssorozat - Bukovics Péter rendőr alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztályának vezetője
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018