eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekek vehették át ösztöndíjukat az MKB Bank székházában
Nyitókép: Fotó: gwc

Kövér László: mindent meg kell becsülni, ami jó!

Az Országgyűlés elnöke ezt akkor mondta, amikor ösztöndíjakat adott át tehetséges, ám szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak az MKB Bank budapesti székházában.

Kövér László, aki a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke is, a koronavírus-járványra és az ukrajnai háborúra utalva arról beszélt, hogy veszélyekkel teli, egyre bizonytalanabbá váló világban élünk, ami kiemeli azon dolgok jelentőségét, amelyek állandóak az életben. Hozzátette, hogy a ösztöndíjprogram indulása óta egy emberöltő, huszonöt év telt el.

A házelnök szavai szerint mindent, ami biztos, ami jó, azt meg kell becsülni, mert nem természetes, hogy ezek a dolgok küzdelem nélkül elérhetők. Az ösztöndíjprogram kedvezményezettjeire utalva rámutatott: vannak olyan emberek, akiknek többszörös energiát kell befektetni céljaik eléréséhez, továbbá szükség van olyanokra is, akik segítenek nekik, majd utóbbiaknak megköszönte a segítségnyújtást.

Kifejtette,

sokaknak meg kell tanulniuk átértékelni az életet és megbecsülni azt, amivel rendelkeznek,

és a segítséget, amit kapnak. Egyúttal arra biztatta az ösztöndíjasokat, hogy minél több embernek mutassák meg, miként lehet élni a tehetséggel.

Barna Zsolt, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója köszöntőjében a többi között arról beszélt, hogy a társadalmi szerepvállalás szempontjából "ennél szebb és hasznosabb programja nem igazán van banknak". Egyúttal ígértet tett arra, hogy

a jövő májusban esedékes bankegyesülés után az MKB jogutódja tovább fogja vinni az ösztöndíjprogramot.

Úgy vélekedett, hogy nincs jobb befektetés a tudásba fektetett energiánál és kitartásnál.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke az ösztöndíj kedvezményezettjeit megszólítva úgy fogalmazott: jó dolog az, hogy "ha esik, ha fúj, ha Covid van, netalántán a szomszédban háború van", az ösztöndíj akkor is "pontosan megérkezik a számlátokra".

A tanulás fontosságát hangsúlyozva felidézte, hogy az ösztöndíjasok, egy kivétellel, mindannyian színötös tanulók. Az MKB Bank 1997-ben alapította ösztöndíját azzal a céllal, hogy segítse azokat a hátrányos anyagi helyzetben élő gyermekeket, akik kiváló tanulmányi eredményt érnek el. Az ösztöndíj összege jelenleg havi 35 ezer forint.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×