eur:
396.18
usd:
369.89
bux:
70487.56
2024. június 25. kedd Vilmos
Hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekek vehették át ösztöndíjukat az MKB Bank székházában
Nyitókép: Fotó: gwc

Kövér László: mindent meg kell becsülni, ami jó!

Az Országgyűlés elnöke ezt akkor mondta, amikor ösztöndíjakat adott át tehetséges, ám szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak az MKB Bank budapesti székházában.

Kövér László, aki a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke is, a koronavírus-járványra és az ukrajnai háborúra utalva arról beszélt, hogy veszélyekkel teli, egyre bizonytalanabbá váló világban élünk, ami kiemeli azon dolgok jelentőségét, amelyek állandóak az életben. Hozzátette, hogy a ösztöndíjprogram indulása óta egy emberöltő, huszonöt év telt el.

A házelnök szavai szerint mindent, ami biztos, ami jó, azt meg kell becsülni, mert nem természetes, hogy ezek a dolgok küzdelem nélkül elérhetők. Az ösztöndíjprogram kedvezményezettjeire utalva rámutatott: vannak olyan emberek, akiknek többszörös energiát kell befektetni céljaik eléréséhez, továbbá szükség van olyanokra is, akik segítenek nekik, majd utóbbiaknak megköszönte a segítségnyújtást.

Kifejtette,

sokaknak meg kell tanulniuk átértékelni az életet és megbecsülni azt, amivel rendelkeznek,

és a segítséget, amit kapnak. Egyúttal arra biztatta az ösztöndíjasokat, hogy minél több embernek mutassák meg, miként lehet élni a tehetséggel.

Barna Zsolt, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója köszöntőjében a többi között arról beszélt, hogy a társadalmi szerepvállalás szempontjából "ennél szebb és hasznosabb programja nem igazán van banknak". Egyúttal ígértet tett arra, hogy

a jövő májusban esedékes bankegyesülés után az MKB jogutódja tovább fogja vinni az ösztöndíjprogramot.

Úgy vélekedett, hogy nincs jobb befektetés a tudásba fektetett energiánál és kitartásnál.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke az ösztöndíj kedvezményezettjeit megszólítva úgy fogalmazott: jó dolog az, hogy "ha esik, ha fúj, ha Covid van, netalántán a szomszédban háború van", az ösztöndíj akkor is "pontosan megérkezik a számlátokra".

A tanulás fontosságát hangsúlyozva felidézte, hogy az ösztöndíjasok, egy kivétellel, mindannyian színötös tanulók. Az MKB Bank 1997-ben alapította ösztöndíját azzal a céllal, hogy segítse azokat a hátrányos anyagi helyzetben élő gyermekeket, akik kiváló tanulmányi eredményt érnek el. Az ösztöndíj összege jelenleg havi 35 ezer forint.

Címlapról ajánljuk

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Szakíthat Oroszország az egyik legszorosabb szövetségesével, súlyos tisztogatások zajlanak Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink kedden

Szakíthat Oroszország az egyik legszorosabb szövetségesével, súlyos tisztogatások zajlanak Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az oroszok hagyományosan nagyon szoros kapcsolatot ápolnak a Balkánon fekvő Szerbiával, most azonban távolodni látszik egymástól a két ország. Bohdan Krotevics, az Ukrán Nemzeti Gárda őrnagya, az Azov-dandár megbízott parancsnoka egy hosszú Telegram-posztban kelt ki egy ukrán tábornok ellen, aki – állítása szerint – sokkal több ukrán katona halálát okozta, mint az orosz tábornokok. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn aztán leváltotta Jurij Szodolt, az ukrán egyesített erők parancsnokát. Az államfő ezen kívül kérte az államvédelmi testületek megtisztítását, miután egyre aggasztóbb vádakat fogalmaztak meg a szervezetek néhány tagja ellen – írja a The Guardian. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×