eur:
395.72
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook/Ungár Péter LMP

Ungár Péter: dermesztő, hogy sokan nem érzik problémának az amerikai pénzt

Az LMP társelnöke azt mondta, a kampányban nem tudtak a külföldi forrású összegről.

"Ha tudtuk volna mi, LMP-sek hogy ennyi külföldi pénz jött, akkor nem fizetünk be ennyit az ellenzéki kampányba. Akkor azt mondtuk volna, hogy oldják meg. Micsoda dolog ez?! Nem tudott erről senki. Ott voltam a pártelnöki találkozókon, és senki sem tudott erről. Egyébként is hol látszódott ez a pénz? Mert a kampányban nem. Hova lett elköltve?" - válaszolta Ungár Péter LMP-társelnök a 24.hu-nak arra a kérdésére, hogy mit gondol az Amerikából érkezett kampánypénzek ügyéről.

A portál az interjúban felidézte: 1,8 milliárd forintnyi támogatás érkezett, nem tudni pontosan kiktől, a közvetítő szervezet az Action for Democracy volt, amely így az ellenzéki kampány közel felét finanszírozta. Kapott belőle állítólag a Datadat, voltak Facebook-hirdetések, plakátok, rendezvények.

Ám Ungár Péter szerint az ő jelöltjeik, akiknek a kampányát csinálták Gödöllőn vagy Nagykátán, nem látták. Kaptak egyszer tollakat, utólag is köszönik szépen, de nem látták azt a pénzt, nem tudják, hol lehet.

"Dermesztő ez a pénz. És dermesztő, hogy sokan nem érzik problémának. Ez egy súlyosan problémás dolog. És nem önmagában az, hogy pénzt ad valaki. Az a párttörvény lényege, hogy magyar állampolgárok adhatnak pénzt pártnak. Soros György annyi pénzt ad egy pártnak, amennyit akar. Nem gond, ha valaki pénzt rak a politikába, csak akkor a Magyar Közlönybe bele kell írni, hogy ő adta a pénzt, ez a törvény lényege. És nem hülyeség, hogy így van, nagyon is rendben van. De így?! Mi az, hogy a választás után azért derül ki ez az egész, mert a jelölt nem tudja azt eldönteni, hogy lehet-e olyan neuron az agyában, amit nem mond ki a száján?" - mondta a politikus arra is utalva, hogy Márki-Zay Péter a külföldi pénz témáját "bemondta egy podcastban, tulajdonképpen véletlenül".

További kérdések és válaszok

Előválasztás: "Hogy az LMP részt vesz-e az előválasztáson, majd az LMP eldönti. Már ha lesz."

A DK kezd az ellenzéki összefogás domináns ereje lenni: "Akinek gondja van Gyurcsány Ferenccel, az csinálja jobban, mint ő. Nekem amúgy vannak ideológiai vitáim vele."

Következik a 2024-es külön EP-lista? "Nem lehet tudni, de készülünk erre is. (.) A zöld politikának lesz listája, ez biztos."

Orbán Viktor leváltható? "Igen, de hogy mivel, nem tudom."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×