eur:
389.04
usd:
363.61
bux:
68161.5
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: forrás: Facebook, Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

Futással jutott be a Harvardra egy budaörsi diák

Kovács Ferenc a tavalyi tanévet Virginia államban töltötte, ahol ösztöndíjasként tanult, és a tanulás mellett több atlétikai sikert is elért

Az amerikai Harvard magánegyetemen kezdi a 2023-as tanévet Kovács Ferenc, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Technikum végzős diákja – írja az Index.

A diák a tavalyi tanévet Virginia államban töltötte, ahol ösztöndíjasként tanult és emellett több atlétikai sikert elért. Megdöntötte a középiskola összes köztávfutó rekordját 800–5000 méter között, és megszerezte Virginia állam legjobb mezei futója és középtávfutója címet.

A bejegyzés szerint a Harvard Egyetem már a hivatalos jelentkezési határidő előtt közölte a fiúval, hogy sikeres volt a jelentkezése.

"Két héttel hazaérkezése után új országos U20-as csúcsot futott egy felnőttversenyen 1500 méteren. Az Illyésben edzője és testnevelő tanára Egri Gyula tanár úr volt. Ferenc emellett a napokban emelt szintű angol érettségit írt, és készül a 12. év végi érettségi vizsgákra. Büszkék vagyunk rád, Fercsi, és kívánjuk, hogy hosszú dicsőséges út álljon még előtted" – fogalmaztak a bejegyzésben.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×