eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Bűnügyi helyszínelők és mentők az V. kerületi Deák téren egy aláírásgyűjtő sátornál 2022. február 16-án, ahol meghalt két fiatal biztonsági őr. A két ember halálát szén-monoxid-mérgezés okozhatta; holttestüket február 16-án reggel találták meg a sátorban.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Új fejlemény a Gattyán-párt kampánysátrában történt tragédia ügyében

Lezárták a nyomozást a biztonsági őrök halálának ügyében.

Több mint nyolc hónap után lezárta a nyomozást a BRFK annak a két biztonsági őrnek az ügyében, aki február közepén vesztette életét a Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalom Deák téri aláírásgyűjtő sátrában – tudta meg a 24.hu.

A lap értesülései szerint senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként végül, és bűncselekmény hiánya miatt szüntették meg a nyomozást, és zárták le a választási kampány idején történt halálesetek ügyét.

A 21 éves és 26 éves őrök halálát egy gázzal működő szabadtéri fűtőberendezés okozta. Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint szén-monoxid-mérgezést kaptak.

Mint ismert, a BRFK foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a tragédia után ismeretlen tettes ellen, és több mint fél évig szakértők bevonásával vizsgálta az eset körülményeit. Majd a fentiek alapján vélhetően azt állípították meg: senki nem tehet a férfiak haláláról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya egyébként a lap azon a kérdésére, igaz-e, hogy bűncselekmény hiánya miatt zárták le a nyomozást a Deák téren holtan talált biztonsági őrök ügyében, azt válaszolta: „Az említett ügyben a BRFK ügydöntő határozatot hozott, amelynek tartalmát annak kézhezvételéig nem kommunikáljuk.”

A Docler cégcsoport kommunikációs és CSR vezetője az esettel kapcsolatban közölte: Gattyán György úgy döntött, mindkét elhunyt családnak havi, fix összegű támogatást nyújt két éven keresztül. Ennek az összértéke mintegy tízmillió forint.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×