eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Gyurcsány Ferenc/Facebook

Gyurcsány Ferenc: „Hazug kormány becsteleníti meg 1956 örökségét”

A DK elnöke szerint „a mai kormány önrendelkezésért kiált, amikor szuverének vagyunk, és szabadságot hazudik az önkény közepette”.

Az a kormány, amelyik nem ismeri el az ukrán nép jogát az önrendelkezéshez, a szabadsághoz, méltatlan 1956 örökségéhez – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke a párt budapesti, online közvetített megemlékezésén.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, hogy 56 szelleme ma Herszonban küzd, az a kormány pedig, "amelyik orosz érdekeket szolgál, amely Oroszországnak keres mentséget, amely parolázik az orosz hatalommal, az (...) meghazudja, elhazudja, meggyalázza 1956-ot".

A mai magyar kormány szuverenitásért harcol ott, ahol önrendelkezés van, és szabadságot "hazudik" ott, ahol önkény van

– jelentette ki a DK elnöke, hozzátéve, együttműködni Európa népeivel nem az önrendelkezés feladása, hanem önrendelkezésünk önkéntes egyesítése.

A pártelnök hangsúlyozta, a magyar történelem haladónak tekintett szakaszaiban Nyugaton, a Nyugathoz kötve keresték Magyarország helyét. A mai kormány ennek az ellenkezőjét teszi, emberemlékezet óta ez az első olyan kabinet, amelyik önszántából és nem külső hatalmi befolyás alapján keresi a konfliktust a Nyugattal - mondta.

Gyurcsány Ferenc hozzátette, az a kormány, amelyik nem biztosítja a szabad szó, a szabad sajtó és a szabad egyházalapítás jogát, nem a nemzet szabadságát, hanem a hatalom önkényét hozza el.

A DK-elnök úgy fogalmazott: azt,

amit a "mai kormányfő pávatáncnak hisz, a relativizálás politikáját, Mindszenty minden bizonnyal undorral figyelné".

Végül kijelentette, hogy szabadságot nem adják, azt meg kell teremteni, a szabadságért naponta meg kell küzdeni, ahogy a demokráciáért is.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×