eur:
393.92
usd:
368.31
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Egy férfi kitölti a népszámlálás online kérdőívét nyíregyházi otthonában 2022. október 1-jén. Ezen a napon megkezdődött a népszámlálás, amelyen a részvétel kötelező, a kérdőíveket október 16-áig interneten lehet kitölteni, majd számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online kérdőív.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Már a rendőrök nyomoznak a népszámlálás megzavarása miatt

A feltételezések szerint terheléses támadás érhette a népszámlálás weboldalát.

Nyomozást rendelt el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, miután a KSH a népszámlálás első napján az esti órákban azt tapasztalta, hogy nemcsak egyszerűen sokan akarják kitölteni a kérdőíveket, hanem terheléses támadás is érte az oldalt – közölte a rendőrség a Népszava kérdésére.

Amikor az online kitöltési lehetőség utolsó tervezett napján, október 16-án vasárnap is elérhetetlenné vált a népszámlálási oldal, már nem került szóba a támadás lehetősége, de a határidőt meghosszabbították szerdán 10 óráig.

Az akkor kiadott közlemény szerint a KSH feljelentést akart tenni az ügyben, de az ORFK közlése szerint a nyomozás „saját észlelés alapján” indult el, bővebb tájékoztatást pedig a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adnak.

Ahogyan arról beszámoltunk, néhány órával a kitöltési határidő előtt lehalt a népszámlálási oldal, ám akkor még nem volt hír arról, hogy csupán az állampolgárok tömeges kitöltési szándéka miatt lassult le az oldal, vagy esetleg rosszindulatú hackertevékenység állt a háttérben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×