eur:
395.67
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: MTI/Radisics Milán

Macskát vitt el vacsorára egy róka Tatabányán - videó

A településeken fellelhető táplálékok, rágcsálók, háziállatok könnyen eshetnek a róka áldozatául.

Macskát zsákmányolt egy róka Tatabánya kertvárosi részén október 17-én, hétfőn este valamivel nyolc óra után – írja a kemma.hu.

A portál azt írja, akinek állata van a környéken, vigyázzon rá. Bár sokan úgy tudják, csak a veszett rókák mennek be lakott területre, ez nem így van. Az állat életmódja és táplálkozása remekül alkalmazkodott az emberi környezethez. A rágcsálófajok a róka fő zsákmányállatai, de a nem megfelelően tárolt hulladék, a macskáknak kitett eledel is biztosabb, kényelmesebb táplálékforrás a számára, mint amit az erdőben szerezhet meg.

A tatabányai esetről videó is készült:

A róka képes megszokni az ember közelségét és félelem nélkül mozogni az utcákon és kertekben. Az egészséges róka – ha nem is esik kétségbe az ember látványától – igyekszik elkerülni a közeli találkozást.

Azonban ha az állat nappal is az ember közelébe megy, sőt, a félelem jelei nélkül hagyja magát néhány lépésre megközelíteni, vagy akár megfogni, esetleg embert vagy háziállatot támad meg, már gyanakodhatunk veszettségre. Ilyen esetben a helyi hatósági állatorvost kell értesíteni, vagy a NÉBIH 80/263-244-es Zöld Számán, illetve a zoldszam@nebih.gov.hu e-mail címen lehet bejelentést tenni.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×