eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Prison interior. Jail cells and shadows, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Kommandós akció a győri börtönben

Elbarikádozta magát egy rab, hívták a kommandósokat.

A román állampolgárságú - magyarul nem beszélő - fogvatartott megrongálta zárkája berendezését. A férfi eltorlaszolta a zárkaajtót is, az ágykeretet az ajtónyílás elé tolta, és egy letört, éles csempedarabbal a kezében fenyegetőzött.

A győri börtön kommandósai megszüntették a torlaszt és letörték a fogvatartott ellenállását, az akcióban nem sérült meg senki.

A BvOP tájékoztatása szerint a fogvatartott a számára nem megfelelő körülményekkel indokolta tettét.

A BvOP közleményében emlékeztetett rá: az elmúlt években az embercsempészettel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek száma folyamatosan és nagy arányban növekszik a magyar börtönökben. Mára már négy átlagos magyar börtön fogvatartotti létszámát teszik ki, csak idén 1500-zal növelték a fogvatartotti összlétszámot. Jelenleg 2473 embercsempész rab van a hazai börtönökben.

Közölték azt is, hogy a férőhelybővítési programnak köszönhetően

2750 új férőhely létesült 2020-ban, így sikerült 100 százalék alá csökkenteni a fogvatartotti telítettséget,

az embercsempészek számának drasztikus növekedése azonban újra növeli a zsúfoltságot.

A szervezett bűnözői háttérrel rendelkező fiatal férfiakból álló fogvatartotti populáció kiemelt figyelmet és speciális biztonsági intézkedéseket követel meg a büntetés-végrehajtás munkatársaitól, de a különböző nemzetiségi és vallási háttér miatt a nyelvi nehézségek leküzdése és a speciális étkezési igények kielégítése is jelentős teher - jegyezték meg.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×