INFORÁDIÓ
2023. március 28. kedd
Gedeon, Johanna

eu

miniszteri biztos

ballester-bólya boglárka

varga judit

Bólya Boglárka, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára előadást tart az Európa jövője konferenciasorozat programján, az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításon a Hungexpón 2021. október 10-én.

Új miniszteri biztost nevezett ki a kormány – készülve az EU-elnökségre

Infostart

Ballester-Bólya Boglárkát miniszteri biztossá nevezte ki Varga Judit igazságügyi tárcavezető. Az Európai Unió 2024-es második félévi magyar elnökségének előkészítése lesz a feladata.

Új miniszteri biztost nevez ki a kormány: az új tisztviselő felel majd a 2024. második félévi magyar EU-elnökség előkészítésével összefüggő feladatokért.

A tisztséggel megbízott az Ballester-Bólya Boglárka az uniós elnökség előkészítésében és lebonyolításában részt vevő személyi állomány felkészítési és képzési tervének elkészítésében is részt vesz, valamint kapcsolatot tart az európai uniós tematikával foglalkozó hazai civil szervezetekkel, és stratégiát készít e szervezetek az elnökség előkészítésébe és lebonyolításába történő bevonásáról – idézi a Napi.hu a Hivatalos Értesítőt.

A Varga Judit által kinevezett új miniszteri kapcsolatot tart az európai uniós tematikával foglalkozó hazai kutatóintézetekkel, és stratégiát készít e szervezetek EU-elnökség előkészítésébe és lebonyolításába történő bevonásáról. Emellett az EU-elnökség előkészítése, lebonyolítása és utókövetése során feladata lesz, hogy előmozdítsa a magyar tisztviselők európai uniós intézményeknél történő elhelyezkedését.

A megbízatása 2023. január 1. napjától két évre szól.

Önéletrajza szerint Ballester-Bólya Boglárka 2017-2019 között az Európai Parlament elnökének jogi tanácsadója volt, előtte pedig főosztályvezető volt a Jog- és belügyi Főosztályon az Európai Néppártnál. Még 2011-ben ő felelt a horvát csatlakozás szerződés szövegezését végző munkacsoport elnökségéért. Előtte 2003-ban referens volt a Külügyminisztériumban az EU Államtitkárságon.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018