eur:
393.55
usd:
367.68
bux:
66076.82
2024. április 23. kedd Béla
Bólya Boglárka, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára előadást tart az Európa jövője konferenciasorozat programján, az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításon a Hungexpón 2021. október 10-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Új miniszteri biztost nevezett ki a kormány – készülve az EU-elnökségre

Ballester-Bólya Boglárkát miniszteri biztossá nevezte ki Varga Judit igazságügyi tárcavezető. Az Európai Unió 2024-es második félévi magyar elnökségének előkészítése lesz a feladata.

Új miniszteri biztost nevez ki a kormány: az új tisztviselő felel majd a 2024. második félévi magyar EU-elnökség előkészítésével összefüggő feladatokért.

A tisztséggel megbízott az Ballester-Bólya Boglárka az uniós elnökség előkészítésében és lebonyolításában részt vevő személyi állomány felkészítési és képzési tervének elkészítésében is részt vesz, valamint kapcsolatot tart az európai uniós tematikával foglalkozó hazai civil szervezetekkel, és stratégiát készít e szervezetek az elnökség előkészítésébe és lebonyolításába történő bevonásáról – idézi a Napi.hu a Hivatalos Értesítőt.

A Varga Judit által kinevezett új miniszteri kapcsolatot tart az európai uniós tematikával foglalkozó hazai kutatóintézetekkel, és stratégiát készít e szervezetek EU-elnökség előkészítésébe és lebonyolításába történő bevonásáról. Emellett az EU-elnökség előkészítése, lebonyolítása és utókövetése során feladata lesz, hogy előmozdítsa a magyar tisztviselők európai uniós intézményeknél történő elhelyezkedését.

A megbízatása 2023. január 1. napjától két évre szól.

Önéletrajza szerint Ballester-Bólya Boglárka 2017-2019 között az Európai Parlament elnökének jogi tanácsadója volt, előtte pedig főosztályvezető volt a Jog- és belügyi Főosztályon az Európai Néppártnál. Még 2011-ben ő felelt a horvát csatlakozás szerződés szövegezését végző munkacsoport elnökségéért. Előtte 2003-ban referens volt a Külügyminisztériumban az EU Államtitkárságon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×