eur:
393.1
usd:
362.35
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen kifejlesztett lélegeztetőgép az egyetem dísztermében tartott projektbemutatón 2020. június 22-én. A felkérést követően mindössze két hónap alatt sikerült az egyetem munkatársainak egy olyan lélegeztetőgépet kifejlesztenie, amely fel tudja venni a versenyt a világpiacon elérhető készülékekkel. A klinikai tesztelés szigorú orvosi ellenőrzés mellett hamarosan elkezdődik. A sorozatgyártás a BM Heros Zrt.-nél indult el, a készülékből naponta tízet gyártanak.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Azért tartanak életben egy soproni fiatalembert, hogy szerveivel segíthessenek

Egyelőre megmagyarázhatatlan tragédia történt a hűség városában, a tragikusan járt férfi édesanyja viszont nemes felajánlást tett.

Múlt pénteken tragikus baleset történt Sopronban, munkagödörbe esett egy 36 éves kerékpározó férfi, életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.

Mint a Kisalföld.hu írja, gépek tartják életben a fiatalembert, hogy - mint édesanyja a lappal közölte - szerveit más betegek megkaphassák.

A balesetet követően rövid ideig még magánál volt, de rosszabbodott az állapota, kedden fordult visszafordíthatatlanná az állapota.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×