eur:
389.45
usd:
363.72
bux:
68068.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Tanárok a tanáriban a becsöngetés előtt az „Én tényleg tanítanék…” címet viselő felhíváshoz csatlakozó Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban 2016. március 30-án. A közoktatás átalakításáért a Tanítanék mozgalom nevében Pukli István, a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója március 24-én hirdetett meg polgári engedetlenséget erre a napra, egyórás időtartamra. Kilenc iskolaigazgató időt kért a hivatalos tárgyalások lefolytatására és türelemre szólított fel az oktatás átalakításáról szólva abban a felhívásban, amelynek az Én tényleg tanítanék... címet adták és nem csatlakoztak a Tanítanék mozgalom akciójához.
Nyitókép: MTI Fotó: Varga György

Összeomló közoktatásról beszélnek a budapesti ellenzéki polgármesterek

A magyar közoktatás összeomlott – ezzel a mondattal kezdődik az a kiáltvány, amelyet 15 polgármester írt alá. Csatlakozott hozzájuk Karácsony Gergely főpolgármester is.

Teljesen egyetértek a kerületi polgármesterek kiállásával – ezt már Karácsony Gergely írja, amikor saját Facebook-oldalán is megosztotta az az írást, amelyet 15 polgármester írt alá. A magyar közoktatásról van benne szó.

Az ellenzéki politikusok szerint az állam közel egy évtizede elvette a helyi önkormányzatoktól az iskolák fenntartásának jogát és ez is hozzájárult az összeomláshoz.

Kiemelik: "az, hogy a tankerületi központok a diákok, pedagógusok, és szülők jogos követeléseinek segítése és a megoldások keresése helyett pénzmegvonással és – súlyosbítva a kialakult pedagógushiányt – elbocsátással fenyegeti a tanárokat, világosan mutatja: ez az intézményrendszer nem oktatási, hanem kizárólag hatalmi célokat szolgál.

Követeléseik között szerepel a megbukott tankerületi rendszer felszámolása, "mert bebizonyosodott, hogy az nem segíti, hanem gátolja a közoktatás működését, és káros".

Egy konferencián, amely a digitális átállásról szólt, Rétvári Bence arról beszélt az MTI tudósítása szerint, hogy "az új uniós költségvetési ciklusban is jól, hasznosan és jövőbe mutatóan használná fel az EU-s forrásokat Magyarország". A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az új ciklusban

a források jelentős részét pedagógus-béremelésre is fordítanák,

hogy minél korszerűbb, minél inkább az életre felkészítő legyen a magyar oktatás. Az államtitkár az Országgyűlésben ellenzéki kérdésre is erről beszélt hétfőn.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×