eur:
394.46
usd:
370.45
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Abstract image of a Motorcycle Police.
Nyitókép: fazon1/Getty Images

Igazi motorra ültetnek 300 kisdiákot - Talmácsi Gábor felügyelete alatt

A program ebben a hónapban kezdődik, "a gyerekek gyorsan tanulnak" - vélekedik a pálya gazdája.

Októberben 300 általános iskolás gyermeknek lesz lehetősége megtanulni a motorozás alapjait a Hernádon található Talmácsi Ringen Talmácsi Gábornak, a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriája 2007-es győztesének a felügyelete alatt.

A szervezők keddi közleménye szerint a projekt a Nemzeti Tehetség Program keretein belül, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg, célja pedig az, hogy a gyermekeket bevezessék a motorsport világába, megmutassák nekik a sportból fakadó előnyöket, valamint hogy felfedezzék és a sportág számára megtartsák azokat a diákokat, akik kiemelkedő tehetséget mutatnak.

A hatnapos programra két turnusban, október 5-7-én, valamint október 17-19-én kerül sor a Talmácsi Ringen.

"A gyerekek könnyen tanulnak és a minimotorok segítségével, amelyek sebessége korlátozva van, elsajátíthatják a motorozás alapjait. Mindez gyerekkorban azért optimális, mert

játékosan tanulják meg a motorkezelést, fejlődik a koncentrációs képességük és megnő a térlátásuk"

- idézte a közlemény Talmácsi Gábort, aki hangsúlyozta, az alapismeretek elsajátítása után a gyerekek a későbbiekben a közúton is könnyebben boldogulnak majd.

Az exmotorversenyző hozzátette, a városi közlekedésben a motorkerékpárok szerepe a jövőben nemzetközi szinten is nagy hangsúlyt kap majd, ezért fontos lenne, hogy a versenyzői utánpótlás-képzés mellett a közutakon is egyre több fiatal ismerkedjen meg a biztonságos motorozás alapjaival.

"Egy ilyen lehetőség a gyermekeknek örök élményt okoz, amely a motorokhoz való hozzáállásukat pozitív irányba billenti" - jelentette ki Talmácsi Gábor.

A közlemény szerint az októberi programok során a gyermekek teljes védőfelszerelésben, szakedzők felügyelete és segítsége mellett, a képességeikhez megfelelően csökkentett teljesítményű, kisméretű motorokon sajátíthatják el az alapokat. A biztonságos, oktatásra tervezett pályán a nehezebb kanyarok megfelelő teljesítése, valamint a lassabb haladás érdekében bójákkal módosítják a nyomvonalat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×