eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Kevesebb a zaklató, de több a segélyhívó az utóbbi két évben

Egyre többen fordulnak a telefonos lelki segélyszolgálatokhoz az aggodalmaik miatt.

Az utóbbi években megnőtt az érdemi hívások száma és csökkent a zaklató, valamint a hecchívások aránya – tájékoztatta az InfoRádiót Dudás Erika, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke.

"A hívástartalmakban érzünk változásokat. A Covid-járvány kezdetétől számoljuk a hívásszámokat. Ezek gyakorlatilag a koronavírus-járványhoz köthetőek és a megbetegedések számával együtt csökkennek a hívástartalmakban. Ugyanakkor a háború megjelenése óta fokozott az aggodalom a határon túli és a határon belüli hívóink esetében.

A hívásokban május-június óta társultak azok az aggodalmak, melyek az egzisztenciális helyzet romlásának problémáját vetik fel"

– mondta.

Dudás Erika hozzátette: a koronavírus-járvány kitörése óta egyre több fiatal fordul a telefonos lelkisegély-szolgálatokhoz, és a hívók között folyamatosan jelen vannak a nyugdíjasok is, akik például egészségi vagy anyagi problémák miatt telefonálnak.

"Jelen pillanatban tudjuk fogadni a hívásokat, hiszen az elmúlt évben és idén is többen szereztek tanúsítványt képzéseink során. Egy új vonalat, a 06-80-810-600-as számot is a hívók rendelkezésére bocsátottunk, emellett e-mailben is tudnak írni a problémáikról, amelyekre válaszolunk. Ezek az információk is megtalálhatók a honlapon. Nemcsak Magyarországon, hanem határon túl is fogadjuk magyar nyelven a hívásokat, és a Beregszászon működő stábunk tagjai a háborús helyzetben is folyamatosan fogadják a hívásokat a megadott üzemidejükben" – fogalmazott Dudás Erika.

A magyar lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke hangsúlyozta, a hívások számának növekedésével párhuzamosan egyre többen vannak, akik segíteni szeretnének, és önkéntesnek jelentkeznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×