eur:
389.7
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Balogh János átadja a megbízási okmányt Szabó Vendel rendőr ezredesnek, Fejér megye új rendőrfőkapitányának
Nyitókép: Forrás: police.hu

Új budapesti rendőrkapitányokat neveztek ki, és három megye élén is váltás történt

Az I., II., VI. és XIX. kerületek kaptak új rendőri vezetőt, de Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye élén is személycsere történt.

Szeptembertől új rendőrkapitánya van a fővárosi I., II., VI. és XIX. kerületnek - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.

A közlemény szerint Balogh János országos rendőr-főkapitány csütörtöki hatállyal megbízta

  • Kecskés Tamás ezredest a II. kerületi rendőrkapitányság vezetésével.

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya pedig – ugyancsak szeptember elsejével – megbízta

  • Márton Zoltán alezredest az I. kerületi,
  • Plánk Róbert ezredest a VI. kerületi és
  • Krammer György Zsolt ezredest a XIX. kerületi

rendőrkapitányság vezetői feladatainak ellátásával.

Fejér megye: Szabó Vendel

A rendőrségi oldal arról is ír, hogy Balogh János adta át a megbízási okmányt Szabó Vendel rendőr ezredesnek (fotónkon balra az új megyei vezető), a Székesfehérváron tartott ünnepi állománygyűlésen. Ugyanis Pintér Sándor belügyminiszter 2022. szeptember 1-jei hatállyal megbízta Szabó Vendelt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével.

Veszprém megye: Dékány Balázs

Veszprém megyében is új főkapitányt neveztek ki a rendőrségi honlap tudósítása szerint: Dékány Balázs rendőr ezredest bízta meg a belügyminiszter a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével.

A tárcavezető egyúttal augusztus 31-ei hatállyal visszavonta Anda György rendőr ezredes főkapitányi megbízását és visszahelyezte korábbi, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesi beosztásába – áll az ORFK ügyben kibocsátott közleményében.

Mint írják: a belügyminiszter a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitány feladatkörének ellátásával 2022. szeptember 1-ei hatállyal Dékány Balázs rendőr ezredest bízta meg. A megbízási okmányt Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át az új megbízott megyei rendőrfőkapitánynak.

Dékány Balázs korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda különböző bűnügyi szakterületein látott el szolgálatot, majd 2012-től a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál dolgozott, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata Igazgatóság igazgató-helyetteseként 2022. augusztus 31-ig tevékenykedett – olvasható az ORFK közleményében.

Győr-Moson-Sopron Megye: Varga Péter

Varga Péter rendőr dandártábornokot bízta meg a belügyminiszter a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével – közölte az ORFK.

A tárcavezető egyúttal augusztus 31-ei hatállyal visszavonta Nagy Ágnes rendőr ezredes ideiglenes vezetői megbízatását és visszahelyezte korábbi, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesi beosztásába – tartalmazza a közlemény.

Mint írták: a belügyminiszter a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitány feladatkörének ellátásával szeptember 1-ei hatállyal Varga Péter rendőr dandártábornokot bízta meg.

A megbízási okmányt Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át az új megbízott főkapitánynak – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint Varga Péter rendőr dandártábornok a Rendőrtiszti Főiskola elvégzése után, 1992-ben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon bűnügyi nyomozóként kezdte rendőri pályafutását. Szekszárdon később alosztályvezető-helyettesként, aztán alosztályvezetőként, később osztályvezetőként dolgozott.

Ezt követően 2005-ben a Dombóvári Rendőrkapitányság vezetőjévé nevezték ki, 2006 és 2012 között pedig a Szekszárdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjeként szolgált.

Varga Péter 2012. szeptember 1. óta, tíz éven át vezette a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot. A tábornoknak Magyarország Köztársasági Elnöke 2021-ben a Magyar Érdemrend tisztikeresztje katonai tagozata elismerést adományozta – ismertette közleményében az ORFK.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×