eur:
389.06
usd:
363.64
bux:
68285.26
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára Budapest legújabb iskolája, a II. kerületi Gyermekek Háza új épületének átadásán 2021. augusztus 31-én. Az építkezést a kormány 5,3 milliárd forinttal támogatta, és ez nem csak azt tette lehetővé, hogy új épületbe költözzenek, hanem azt is, hogy az intézmény gimnáziumi tagozattal bővíthesse profilját.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Maruzsa Zoltán kizárja, hogy a fűtési gondok miatt távoktatás lesz Magyarországon

Valahogy kompenzálni fogják az intézmények számára a megemelkedett rezsiszámlát.

Maruzsa Zoltán – a Hvg.hu cikke szerint – a katolikus köznevelési és szakképzési intézmények országos vezetői tanévnyitóján elmondta, tisztában van a kormány azzal, hogy jelentős terheket okoz a megemelt rezsiszámla minden iskolának, de azt valahogy kompenzálni fogják számukra.

Ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a keddi Kormányinfón megkérdezték az iskolák várható rezsiköltségének emelkedéséről is, amire válaszul hangsúlyozta: abból indulnak ki, hogy a kórházakat, szociális intézményeket és iskolákat „mindenképpen, minden körülmények között nyitva kell tartani”. Egyúttal emlékeztetett arra, hogy az iskolák fenntartója a magyar állam, amelynek akkor is fenn kell tartania ezen intézményeket, amikor a fenntartással kapcsolatos költségek emelkednek.

A köznevelésért felelős államtitkár kizártnak nevezte, hogy a fűtési költségek miatt távoktatást vezessenek be a küszöbön álló tanévben. Már csak azért is, mert a koronavírus-járvány idején elrendelt karantén alatt nem csökkent, hanem nőtt a gázfogyasztás az országban. Az intézmények helyett a családok állták a költségeket, ezt a kormány – az államtitkár szerint – nem engedheti meg.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×