eur:
389.41
usd:
363.29
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
JAS-39 Gripen vadászrepülőgépek a budaörsi reptéren rendezett honvédelmi napi haditechnikai bemutatón 2019. május 17-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Alacsonyan szállnak majd a Gripenek Budapest felett

A Magyar Honvédség Gripenjei is láthatók lesznek a szombati tűzijáték előtt.

Az augusztus 27-ei tűzijáték előtt - 19:30-20:00 óra között - a Magyar Honvédség Gripenjei kötelékben repülnek majd a Duna Parlament és Lánchíd közötti szakaszán. Ezért Budapesten és Pest megye egyes részein megnövekedett hanghatásra kell számítani - közölte a Magyar Honvédség.

A Magyar Turisztikai Ügynökség korábbi közlése szerint a látványosságokat 19.30-tól a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisa három Gripen repülőgépének köteléke kezdi majd meg. A vadászgépek kétszer húznak át a Parlament előtt a Duna felett, délről északi irányba repülve. Az első áthúzás során nemzeti színű füstöt húznak, majd pár perccel később, visszatérve, a Parlament előtt meredek emelkedést hajtanak végre utánégető alkalmazásával.

Szombaton a 21 órakor kezdődő tűz- és fényjáték során uszályokról, bárkákról és két budapesti hídról mintegy 40 ezer pirotechnikai effektet - köztük római gyertyákat, üstökösöket, tűzmozsarakat és tűzijátékbombákat - lőnek majd fel.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×