eur:
393.46
usd:
367.7
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: BKK

Közlekedési változások az augusztus 27-ei tűzijáték miatt

Budapesten az egy héttel elhalasztott tűzijáték miatt forgalomkorlátozásra és lezárásokra kell készülni a belvárosban. A változások érintik a közösségi közlekedést is.

A belváros kényelmesebb megközelítése érdekében a késő délutáni és esti időszakban sűrűbben közlekednek az M2-es és M4-es metró szerelvényei, valamint a nagykörúti 4-es és 6-os villamosok.

Fontos változás, hogy az M3-as metró augusztus 27-én, szombaton 18 órától az északi mellett a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között is jár, a belvárosi szakaszon pedig a sűrűbben induló metrópótló buszokkal lehet utazni.

A tűzijátékot követően a belvárosban sűrűbben induló metró- és villamosjáratokhoz csatlakozva számos vonalon plusz indulásokkal segíti a BKK a hazajutást.

Az aktuális, valós idejű közlekedési rendről a BKK oldalán lehet tájékozódni, az utazások megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni - írták.

A 2-es, a 2B és a 2M villamos augusztus 26-án, pénteken 21:00-tól üzemzárásig, valamint augusztus 27-én, szombaton várhatóan 19:30 és 22:00 között csak a déli végállomások és a Boráros tér között közlekedik. Augusztus 27-én, szombaton napközben a déli végállomások és a Március 15. tér között járnak a villamosok.

Augusztus 27-én, szombaton 19:00-tól az alábbiak szerint közlekednek a BKK járatai:

• A 19-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton és a Széll Kálmán téren át közlekedik.

• A 41-es villamos módosított útvonalon, a Széll Kálmán téren át, az Alkotás utcán és a Villányi úton közlekedik.

• A 47-es, a 48-as és a 49-es villamos módosított útvonalon, a Deák Ferenc tér helyett a Széll Kálmán térig jár.

• Az 56A villamos helyett a Városház térig közlekedő 56-os villamos jár.

• Az 5-ös busz csak Rákospalota és a Ferenciek tere között közlekedik. A budai szakaszon – a Pasaréti tér és az Apor Vilmos tér között módosított útvonalon közlekedő – 105-ös busszal lehet utazni.

• A 7-es és a 133E busz két szakaszon közlekedik: a pesti végállomásuktól csak a Ferenciek teréig, a budai végállomásuktól pedig csak a Móricz Zsigmond körtérig.

• A 7E busz meghosszabbított útvonalon: Újpalota, Nyírpalota út és a Ferenciek tere között jár.

• A 8E busz a budai oldalon csak Kelenföld vasútállomás és a Déli pályaudvar, Pesten pedig csak Újpalota, Nyírpalota út és a Ferenciek tere között közlekedik.

• A 11-es és 39-es busz a Batthyány tér helyett a Széll Kálmán térig közlekedik.

• A 109-es busz a Batthyány tér helyett a Margit híd, budai hídfőig közlekedik.

• A 105-ös busz Budán módosított útvonalon, a Pasaréti tér és az Apor Vilmos tér között; Pesten a Gyöngyösi utca és a Deák Ferenc tér között közlekedik.

• A 110-es és a 112-es busz két szakaszon: Budán a Thomán István utca felől a BAH-csomóponton és a Villányi úton át a Móricz Zsigmond körtérig; Pesten kizárólag 112-es jelzéssel a Bosnyák tér felől csak a Ferenciek teréig közlekedik.

• A 178-as busz nem közlekedik. A Gyöngyösi utca és a Deák Ferenc tér között a 105-ös busszal lehet utazni.

• A 15-ös és 115-ös busz Gyöngyösi utca ill. Göncz Árpád városközpont végállomás felé a Kálvin tér és a Lehel tér között a Kiskörút-Bajcsy-Zsilinszky út-Váci út útvonalon közlekedik, míg a Boráros tér felé a Kossuth Lajos tér és a Kálvin tér között a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Kiskörúton jár.

Az augusztus 27-i valós idejű forgalmi változásokat a BKK oldalán lehet majd követni (ez cikkünk elkészültekor még nem tartalmazott információkat).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×