eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Egy JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgép éjszakai kiképző repülésen az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, Kecskeméten 2016. október 25-én. Az éves kiképzési tervnek megfelelően október 18. és 28. között éjszakai repüléseket hajtanak végre a pilóták.
Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Orosz gépet fogtak a magyar Gripenek

Megtörtént az első, elfogással járó éles riasztás a 2022. évi NATO Balti Légtérrendészeti misszió keretében – jelezte közösségi oldalán a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf tájékoztatása szerint a magyar vadászrepülőgépeket kora hajnalban egy azonosítatlan repülőgép miatt emelték a magasba, majd a Gripenek a nemzetközi eljárásrendnek megfelelően sikeresen elfogták és azonosították a Balti-tenger fölött déli irányba tartó, IL-76 típusú orosz repülőgépet. Az elfogást követően a Gripenek visszatértek a litvániai, Siauliai repülőbázisra.

A Magyar Honvédség 2022. augusztus 1-től négy hónapon keresztül, közel 80 katonával és négy Gripen harci repülőgéppel, vezető nemzetként látja el a balti országok légtérrendészeti feladatait Németországgal, Csehországgal és Olaszországgal közösen, NATO parancsnokság alatt – emlékeztet a tárcavezető.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×