eur:
389.41
usd:
363.76
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Egy strandoló a Velencei-tó partján naplementekor a Velence Korzó és Szabadstrandon 2015. július 6-án. Az országos tiszti főorvos július 4-től július 8-án éjfélig hőségriadót rendelt el, mert ebben az időszakban eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Enyhül a hőség, azután újabb hidegfront jöhet

Marad a nyáriasan meleg idő, de változatosabb lesz az időjárás.

A szombati hidegfront felhőzete vasárnap estig kelet felé elhagyja az országot. Mögötte több órára kisüt a nap, de napközben még gomolyfelhők képződnek.

Kezdetben szórványosan, délután főleg a déli és a keleti megyékben valószínű zápor, zivatar, nagyobb számban nagyjából a Miskolc-Békéscsaba vonal tágabb környezetében.

Az északi, északnyugati szelet több helyen erős, zivatar környezetében viharos lökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 22 fok között alakul, de a vízpartokon, a városokban, a magasabban fekvő helyeken enyhébb is lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 30 és 36 fok között várható.

Hétfőn napos, száraz időre van kilátás. Már csak helyenként lehet élénk a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 37 fok között alakul.

Kedden ismét hidegfront érkezhet feltámadó északnyugati széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal. Délután nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki az északnyugati és a keleti, délkeleti tájak között, 27-38 fokra van kilátás, keleten, délkeleten lehet a legmelegebb.

Szerdán napos-gomolyfelhős idő várható jelentős csapadék nélkül, csak néhol alakulhat ki átmenetileg kisebb zápor. Délutánra 30 és 35 fok közé melegedhet a levegő az élénk, néhol erős északi-északnyugati szélben. Csütörtökön sok napsütésre, kevés felhőre van kilátás, említésre méltó csapadék nem valószínű. 30 és 36 fok közé melegedhet a levegő.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×