eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Román mintára módosítana a Mi Hazánk

Magyar kvótát akarnak.

Időszerűnek és szükségesnek tartja a Mi Hazánk Mozgalom, hogy szabályozott legyen a magyar sportolók aránya a magyar bajnokságokban, ezért jogszabály-módosítást kezdeményez - közölte Novák Előd, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a romániai csapatsportban bevezetett hazai kvóta mintájára magyar kvótát javasolnak bevezetni itthon is.

Novák Előd példákat említve úgy fogalmazott, hogy a Fidesz-alelnöke, Kubatov Gábor által irányított Fradi első hazai BL-meccsén egyetlen magyar mezőnyjátékos sem szerepelt a kezdőcsapatban, és az Újpest esetében is hasonló a helyzet.

A Mi Hazánk Mozgalom azt szeretné, hogy hazai kvótát vezessenek be a magyar csapatsport-bajnokságokban, erősítve ezzel a nemzeti jelleget és megerősítve a magyar utánpótlásképzést is - közölte a párt alelnöke.

Nagy Attila, a párt sportkabinetjének elnöke azt mondta, szeretnék elérni, hogy csapatsportágtól függően legalább 50-70 százalékban magyar fiatalok szerepelhessenek "a külföldi játékosok mértéktelen szerepeltetése helyett".

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×